Stanodavka mu zaprijetila da će ga izbaciti iz stana, uništio ju je odgovorom

Foto: Twitter

U PANDEMIJI koronavirusa koja nastavlja zadavati udarce globalnoj ekonomiji mnogi su ostali bez posla, ali neki stanodavci pokazali su solidarnost sa svojim podstanarima i nisu im naplatili stanarinu. Ovo nije takva priča.

Kad je komičar Jesse Case provjerio inbox, nije mogao vjerovati što vidi. Njegova stanodavka Kerri zaprijetila mu je da će ga izbaciti ako ne bude mogao platiti. "Stanodavka mi je upravo zaprijetila da će me izbaciti ako ne platim ovo sljedeći mjesec", požalio se komičar na Twitteru gdje je napomenuo kako je stanarinu već poslao poštom, ali i najavio da će odgovoriti stanodavki.

Mail koji je komičar rođen u Nashvilleu s adresom u Los Angelesu poslao stanodavki oduševio je mnoge na društvenim mrežama. Naime, Jesse joj je poručio kako će se sam iseliti do 1.6. "Stan će biti prazan do 1.6. Siguran sam da neće biti problem iznajmiti stan od 1425 dolara koji se nalazi manje od 90 metara od bolnice u kojoj se ljudi liječe od koronavirusa. Što se tiče najamnine za sljedeći mjesec, nadam se da ću je moći platiti, znam da je teško održavati naslijeđena imanja", poručio joj je.

Dodao je da je, osjeti li čudan miris iz stana, riječ o lemilici s obzirom na to da radi konvertere za respiratore, prijeko potrebne bolnicama. "Znam da i vi radite sve što možete da pomognete. Ostanite dobro", dodao je. Odgovor koji je dobio još ga je više naljutio.

Case je 2013. s 29 godina obolio od raka, a danas vodi podcast Jesse vs Cancer. Otkrio je još detalja o stanodavki na Twitteru. Napisao je tako kako mu je nenajavljeno povećala stanarinu za 200 dolara, a najavio je već i kako će joj mailove slati tri mjeseca.

Ekipa na Twitteru bila je puna kritika za stanodavku, a Case je dobio brojne komentare podrške.

Pročitajte više