Status slavnog kuhara o Brexitu postao hit: "Odjebi, Borise!"

Foto: Instagram

JAMIE OLIVER posljednjih je godina jedan od najpoznatijih svjetskih kuhara koji je, uz brojne emisije i objavljene kuharice, obišao gotovo čitav svijet. Stoga je i njegovo mišljenje o izlasku Velike Britanije iz Europske Unije daleko odjeknulo, a status u kojem je opisao svoje stanje uma - i žestoko popljuvao bivšeg gradonačelnika Londona - u trenu se proširio društvenim mrežama.

Na početku opsežnog posta na Instagramu, gdje ga prati 4.5 milijuna fanova, Jamie priznaje da je tužan zbog odluke svojih sunarodnjaka o Brexitu.

"Ljudi, bez obzira jeste li glasali za odlazak ili ostanak, tu smo gdje jesmo. U nekom trenutku morat ćemo se se okupiti i izvući maksimum iz onoga što slijedi u sljedećih nezgodnih pet godina. Ovaj je referendum rascjepkao Europu, razdvojio obitelji i podijelio zemlju. Razvod od Europe bit će skup i izazvat će gorčinu prema nama, kao zemlji kojoj se moglo vjerovati. Ipak, vjerujem da je demokracija odradila svoje. Na svoj način sada ću zasukati rukave i baciti se na posao ozbiljnije no ikad kako bi ovo funkcioniralo", započeo je Oliver, a zatim se bacio na koljena pred sunarodnjake.

"Ali MOLIM TE JEDNU STVAR, VELIKA BRITANIJO, dajte mi jebenog Borisa Johnsona za premijera i gotovo je. Odustajem. Moja vjera u nas bit će zauvijek uništena. Zato se pokrenite ljudi - prestanite biti pasivni promatrači! Ne smijemo to dozvoliti - shareajte ovo kao ludi!!", napisao je slavni kuhar uz hashtag "odjebi, Borise".

"Povjerenje i rad na dobrim odnosima s drugim zemljama jedina je valuta koja doista djeluje", zaključio je svoj status Oliver i u samo 4 sata dobio više od 200 tisuća lajkova.

Pročitajte više