Steven Seagal: Ja sam milijun posto Rus. Pola Amerikanaca voli Rusiju

Foto: EPA

BIVŠA holivudska zvijezda Steven Seagal pojavio se na sastanku Međunarodnog rusofilskog pokreta u Moskvi, gdje se izjasnio kao "milijun posto Rus". Glumac je dobio rusko državljanstvo još 2016., a trenutno je specijalni izaslanik ruskog ministarstva vanjskih poslova između Moskve i Washingtona.

Govoreći na tiskovnoj konferenciji, Seagal je rekao da "otprilike polovina Amerikanaca još uvijek voli Rusiju bez obzira na međunarodna previranja". Glumac je govorio i o svom porijeklu, naveo je da je njegov djed emigrirao u Ameriku iz Rusije i otkrio što za njega znači biti Rus.

"Predsjednik Putin bio je izuzetno ljubazan"

"Biti Rus znači zalagati se i boriti za istinu. Mogu reći da sam sto posto rusofil i milijun posto Rus", naveo je Seagal. Glumac je komentirao i Orden prijateljstva koji mu je nedavno dodijelio ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Bio sam neizmjerno počašćen. Mislim da je predsjednik Putin bio izuzetno ljubazan što je to učinio. Bio sam izuzetno počašćen, nadam se da ću živjeti u skladu s tim", rekao je. Seagal se također osvrnuo na rat između Rusije i Ukrajine govoreći o svom prošlogodišnjem putovanju u Donbas.

"Kada sam shvatio da su 99 posto vijesti koje su objavljene svijetu objavili ljudi koji nikada nisu bili u Donbasu, nikada nisu bili u Luhansku, nikada nisu bili u Ukrajini, pomislio sam da bi bilo važno otići tamo. Intervjuirajte Ukrajince, intervjuirajte Ruse i pustite ljude da kažu svoju istinu", rekao je za RT.

Pročitajte više