Stigao dokumentarac o nestanku Madeleine McCann: "Naježila sam se i od trailera"

Screenshot: YouTube

NA NETFLIX je stigao dokumentarac "The Disappearance of Madeleine McCann" koji se bavi nikad razriješenim nestankom djevojčice Madeleine McCann koja je u svibnju 2007. godine nestala u Portugalu.

"Tuga para zbog nestanka kćeri popraćena je pomahnitalim medijskim interesom i pogrešnim uvjerenjem detektiva da su oni imali veze s tim", stoji u opisu dokumentarca za koji je izašao trailer.

Autori dokumentarca najavljuju detaljan pogled na nestanak tada trogodišnje djevojčice koja je u Portugalu bila na odmoru s roditeljima.

Ljubitelji true-crime dokumentaraca na društvenim mrežama ne prestaju brujati o dokumentarcu koji je na Netflixu dostupan od 15. ožujka.

"Ovo će ući u povijest", "Sad znam što ću raditi cijeli vikend", "Ovaj dokumentarac će biti jako zanimljiv", "Naježila sam se od trailera. Nadam se da će ovaj dokumentarac učiniti nešto za cijeli taj slučaj. Istina se mora doznati", samo su neki od komentara na društvenim mrežama i YouTubeu.

No roditelji djevojčice Katy i Gerry su se usprotivili dokumentarcu te tvrde da bi mogao omesti istragu. Odbili su sudjelovati u snimanju tog filma koji će se prikazati u osam epizoda te tvrde da ne vide kako bi mogao pomoći u istrazi, piše LADbible.

Objavili su priopćenje u kojem su napisali da su ih iz Netflixa obavijestili da snimaju dokumentarac o slučaju nestanka njihove kćeri te ih pozvali da sudjeluju, što su oni odbili. "Naši pogledi i preferencije se ne odražavaju u filmu. Nećemo davati nikakve daljnje izjave ili intervjue u vezi s ovim filmom", stoji na kraju priopćenja.

Inače, nestanak Madeleine McCann postao je jedna od najvećih svjetskih misterija. Njezini roditelji još uvijek tvrde da vjeruju da je živa, dok postoji i velik broj onih koji smatraju da su oni imali veze s njenim nestankom te da jedini znaju pravu istinu.

 

Pročitajte više