Stilleto stoners: Uspješne poslovne žene puše travu!

FRANCUSKI Marie Claire pozabavio se ovih dana temom koja se rijetko javno spominje i otvorilo Pandorinu kutiju koja se debatirala i na jako gledanom "Today showu", jednoj od najpopularnijih američkih jutarnjih emisija. Naime, istraživanje je pokazalo da mlade i uspješne žene nakon posla za opuštanje koriste marihuanu, ilegalnu u većini svijeta. One su "Stilleto stoners" i ne žive samo u Americi, one su svuda oko nas.

Većina njih smatra da im marihuana ne škodi, ne ometa ih u svakodnevnom poslu, a mnoge su pribjegle biljki a izbjegle alkohol jer im od trave nije muka i ne osjećaju mamurluk. One nisu ni tinejdžerice, ni propalice - samo vole zapaliti joint i uživati u blagodatima izgarajućeg THC-a, i tijelom, i živcima.

Osušeno i zapaljeno lišće biljke Cannabis sativa najblaže je halucinogeno sredstvo, a neki kemičari je uopće ni ne svrstavaju u skupinu psihoaktivnih supstanci, što je zajedničko obilježje ostalim drogama. Međutim, oko marihuane se lome mnoga koplja; stručnjaci se slažu da je dim marihuane manje štetan od duhanskog, a kod nekih bolesti dokazano ima ljekovito djelovanje.

Pročitajte više