Sting proslavio 60. rođendan, na zabavi mu pjevao Bruce Springsteen

GLAZBENIK, glumac i producent Gordon Matthew Thomas, poznatiji kao Sting, navršio je danas 60 godina. Legendarni Sting rođen je u Wallsendu u Engleskoj, a karijeru je započeo u grupi "The Police". Tročlana skupina nastala je krajem 70-ih, a hitovima kao što su "Roxanne", "Message in a Bottle" te "Every Breath You Take", postali su svjetski etabliran i poznat bend. Predstavnici new wavea, koji su u svojoj glazbi kombinirali jazz, reggae i punk, upisali su se trajno u povijest glazbe. Grupa se raspala sredinom 80-ih, a karizmatični Sting nastavio je jednako uspješnu solo karijeru. Radio je glazbu i za filmove te se i sam okušao u glumi, tako je 1984. glumio u filmu Davida Lyncha "Dina - pješčani planet".

Izrazito je društveno angažiran te često sa svojim kolegama ukazuje na probleme u svijetu. Bori se za prava ljudi i životinja te često odrađuje humanitarne koncerte. Što se njegovog privatnog života tiče, vjenčao se dva puta. U mladim danima, sredinom sedamdesetih oženio je glumica Frances Tomelty te su dobili dvoje djece. Rastali se nakon osam godina braka, a dok je još bio s Frances, Sting je počeo živjeti s Trudie Styler, s kojom je i danas u skladnom braku.

Trudie i Sting vjenčali su se 1992. godine i dobili četvero djece. Ovaj hinduist obožava Indiju, pa je jednom izjavio da je ovisan o toj zemlji. Sinoć je proslavio rođendan u New Yorku, a na zabavi je s tri pjesme nastupio i Bruce Springsteen. Sting mu se pridružio na pozornici i otpjevao s njim "Can't Stand Losing You". Na zabavi se slavila i 25. godišnjica Stingove karijere pa su se pojavili i Lady Gaga, Billy Joel te Stewie Wonder.

Pročitajte više