Stipendije iz fonda većeg od 2.6 milijuna čekaju na tebe!

Foto: Press

POČELE su rane prijave za upis na američki koledž RIT Croatia. Fond stipendija iznosi više od 2.6 milijuna kuna, a šanse za osvajanje stipendije su velike. Uz to, ako se prijaviš do 15.12. čeka te mogućnost dodatnog popusta na školarinu. Prijava je neobvezujuća - stoga ne čekaj i prijavi se odmah!

Marin Androš: kako me američki faks pripremio za posao u IT sektoru

Osječanin Marin Androš je diplomant RIT Croatia koji se na studij Informacijskih tehnologija prebacio nakon što je tri godine studirao na fakultetu Strojarstva i brodogradnje. Nakon što je završio američki studij, uspješno razvija karijeru u IT industriji. Razmišljajući o pripremi za poslovni svijet nakon faksa, Marin napominje nekoliko stvari: važnost okruženja koje studenta motivira na učenje i razvoj, individualizirani pristup studentima te networking s poslodavcima i fokus na praktična znanja i rad na stvarnim projektima.

"Osobno sam kampanjac i nas jednostavno javni fakultet ne mazi jer se prolaze ogromne količine materijala i informacija koje najčešće nisu prenesene u potpunosti nego se ostavlja na studentima da iste otkriju i upiju", govori Marin. "Svi koji su sa mnom pokretali tu temu znaju da smatram da je princip kontinuiranog rada, koji je u srži studija na RIT-u, ono što omogućava upijanje znanja toliko efikasnim. Također proučavanje tematike van opsega predavanja nije potrebno jer uz predavanja, labose i zadaće (da i to je dio kurikuluma) neće ostati ništa nepokriveno. 

Na RIT-u sam bio odlično pripremljen za odmah uskočiti na projekt i početi doprinositi u stvarnom radnom okruženju za razliku od kolega sa nekih javnih fakulteta jer mi, tijekom studija, na svakom tehničkom predavanju imamo nekoliko projekata tijekom predmeta na kojima smo znali stvarati uistinu kompleksne stvari (multiplayer online igru te aplikacije poput booking manager, gaming library i slično) što nam je dalo sjajne temelje za dalje."

"Stručna praksa tijekom studija mi je pomogla da pri završetku studija preskočim junioske pozicije i ciljam na mid pozicije"

RIT je prepoznat po visokom obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere (career-oriented education). Uz visoke američke standarde obrazovanja, sastavni dio pripreme za budući posao je i rad u stvarnom poslovnom okruženju kroz pomno osmišljen program stručne prakse koji traje 800 sati tijekom studija i mora biti vezan uz odabrano područje studija.

"Tijekom studija na RIT Croatia sam odradio tri prakse koje su, kao integralni dio studija, najbolji način da se  studenti upoznaju i rade na stvarnim problemima te u stvarnim okruženjima", govori Marin.

"Na praksi nakon 2. godine, sam se pronašao u Javascript svijetu u kojem sam i dan danas. Radio sam cijelu 3. i 4. godinu svog studija u Megatrendu gdje sam dobio mogućnost da razvijam proizvode sa širokim spektrom tehnologija (Java, Python, C# i JS) što mi je pomoglo da pronađem gdje leže moji interesi i što bih htio raditi.

Po završetku faksa sam izašao u stvarni svijet sa oko dvije godine stvarnog iskustva, zahvaljujući spomenutim praksama, što mi je omogućilo da preskočim juniorske pozicije i automatski ciljam na mid-level pozicije gdje su i kompenzacije, potrebne kompetentnosti, ali i sama očekivanja - veća. Time započinje moja priča van faksa kao Mid backend developer u Point Jupiter-u gdje radim u stacku tehnologija koji me zanima, učim nevjerojatno puno i razvijam se sa ciljem da kroz dvije godine mogu sa sigurnošću tražiti seniorsku poziciju. 

Ništa od toga ne bi bilo moguće da nisam na faksu radio stvarne i komplicirane projekte s kojih sam dobio znanja koja sam mogao primjeniti na poslu tokom faksa što me dovelo do sjajne pregovaračke pozicije po završetku studija", dodaje Marin.

Poruka budućim studentima: posjetite faks koji mislite upisati

Svima koji trenutno razmišljaju o upisu na fakultet ili prebacivanju na drugi (na RIT Croatia se još stignete prebaciti bez da gubite godinu), Marin poručuje: "Kada sam upisao fakultet (prvi put :D), gledao sam da bude u sferi mojih interesa (fizika, matematika, itd.), ali, kao i većina mojih kolega, nisam znao šta očekivati od fakulteta. Jedna od pozitivnih stvari na RIT-u mi je bilo iskustvo 'Become a student for a day' gdje sam došao na već uhodano predavanje starije generacije da dobijem osjećaj i ideju kako to uistinu izgleda. Pored toga imao sam mogućnosti proći kurikulum kroz sve godine i vidjeti neke očekivane ishode po završetku svakog predavanja i znanja koja bih tokom njih akumulirao. S ekipom iz odjela za upise je uistinu bilo lako razgovarati; dali su mi sve informacije, uključujući i procjenu mojeg engleskog (znam da je nekolicini mojih kolega to stvaralo strah)."

Studiraj uz pomoć nepovratnih stipendija – prijavi se odmah i ostvari pogodnosti!

Svake godine izdvajamo više od 2,6 milijuna kuna i pomažemo studentima da uz financijske potpore i nepovratne stipendije studiraju na RIT Croatia. Više od 80% kandidata koji su prošle godine zatražili financijsku potporu ostvarilo je pravo na stipendije i financijsku potporu RIT Croatia:  

  • Prijavi se do 15.12.2021. i možeš ostvariti dodatan popust na školarinu!
  • Kandidati koji se prijave do 15. veljače 2022. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli financijske potpore na temelju potreba. 
  • Ako si odlikaš ili odlikašica, automatski ostvaruješ pravo na stipendiju u iznosu od čak 4000 €

Šanse da osvojiš stipendiju su velike – stoga se prijavi čim prije.  

Za više informacija kontaktiraj Odjel za upise elektroničkom poštom (admissions@croatia.rit.edu) ili telefonom (Zagreb: + 385 (0) 1 643 9100; Dubrovnik: + 385 (0) 20 433 000).

Pročitajte više