Stiže novi Assassin's Creed i zvat će se Mirage

Foto: Press

PROJEKT koji je donedavno nosio kodno ime Rift sve se češće pojavljuje u medijima, a iz šuškanja se može izvući podatak kako se radi o novom nastavku popularne franšize Assassin's Creed. 

Radnja nove igre smještena je u Bagdadu i na tržištu bi se trebala pojaviti iduće godine. 

Nagađanja je potvrdio i novinar Bloomberga Jason Schreier rekavši da bi se Assassin's Creed: Mirage trebao pojaviti na proljeće 2023. i da će se radnja odvijati u Bagdadu krajem devetog stoljeća. 

Povratak korijenima

Osim toga, dodao je i da bi ovo mogao biti povratak korijenima. Točnije, maknut će se dio RPG elemenata, neće biti opcija u dijalozima, nećete birati spol i neće biti razvijanja likova kroz klasični sustav razina. 

Projekt je započeo kao ekspanzija za Valhallu, ali je sve otišlo u drugom smjeru i sve se pretvorilo u samostalan projekt. Glavnu ulogu ovog će puta imati Basim koji je u Valhalli bio sporedan lik, a igra će obimom biti puno manja od prethodnih nastavaka koji su imali preko 200 sati igre. 

Službene informacije o igri očekuju se 10. rujna u sklopu Ubisoft Forward livestreama. Osim toga, očekuju se i barem neke informacije o Assassin's Creed Infinity projektu koji bi trebao poslužiti kao platforma za sve buduće AC naslove

Pročitajte više