Što bi se dogodilo da nas odluče napasti izvanzemaljci, vjerujete li uopće u njih?

Foto: Youtube/123rf

HOLLYWOOD ima mnoštvo scenarija za slučaj da nas napadnu izvanzemaljci, ali jeste li se ikad zapitali što bi se dogodilo da se takav napad zaista dogodi?

U slučaju da dođe do direktnog napada, profesor Stephen Hawking tvrdi da bi takav kontakt mogao biti iznimno opasan za nas jer je moguće da nas oni "ne vide ništa vrjednijim oblikom života nego što mi vidimo bakterije", prenosi Unilad.

"Ako su neprijateljski raspoloženi, to bi bilo kao da se sukobe Bambi i Godzilla. Naše oružje ne bi predstavljalo nikakvu prijetnju naprednoj civilizaciji", kaže fizičar Michio Kaku.

Ryan Sprague, novinar koji se specijalizirao za temu NLO-a, ipak ima vedrije stajalište.

"Čovječanstvo je uvjereno da bi kontakt s nekom naprednijom civilizacijom za nas značio katastrofu, ali desetljećima se diljem planeta javljaju slučajevi gdje je netko primijetio NLO-e. Smatram da bi nas već do sad napali da su imali takve namjere", zaključuje.

Neki se pitaju mogu li nas izvanzemaljci uopće pronaći.

"Brinem se oko vanzemaljske invazije jednako koliko se brinem oko napada zombija. Prvo, čak i da postoje neprijateljski nastrojeni izvanzemaljci, oni se nalaze mnogo svjetlosnih godina daleko od Sunčevog sustava, ne bi nas tako lako pronašli. Drugo, nekako bi trebali i stići do nas, a to nije samo tako. Potrebna je nevjerojatna količina energije za jedan takav put, čak i nuklearna fuzija nije toliko snažna", objašnjava Robert Sheaffer koji je veliki skeptik u vezi navodnih posjeta izvanzemaljaca.

"S druge strane, čak i da se požele naseliti na Zemlji, teško bi se prilagodili. Naše tijelo u sebi ima razne mikroorganizme koji mu pomažu funkcionirati, u drugačijoj biosferi, s drugačijim organizmima i hranom upitno je bismo li preživjeli. Isti bi problem oni imali na Zemlji", nadodaje Sheaffer.

Gabriel G. De la Torre, neuropsiholog smatra da postoji mogućnost invazije, ali ne onako kako ju svi zamišljaju.

"Nisam siguran bismo li te invazije uopće bili svjesni. Mislim da je veća šansa da će nas poželjeti proučavati nego uništiti. Otmice su jedna od mogućnosti, ali sumnjam da bismo mogli postići sporazum s njima, jednostavno se ne bismo mogli razumjeti. Način na koji oni komuniciraju i prenose poruke ne bi bio istovjetan našem. Možda bi nam poruke projicirali direktno u našu svijest, a na taj način bi mogli manipulirati našim sustavom vjerovanja.", kaže on.
 

Pročitajte više