Što Nintendo kaže na priče o novom Switchu

Foto: Press

IAKO je na tržištu već petu godinu, Nintendo očito nema namjeru brzati s izdavanjem naprednije verzije Switcha, koji i dalje bilježi odlične rezultate.

Predsjednik Nintenda za Sjevernu Ameriku Doug Bowser za The Washington Post je izjavio: "Tehnologiju uvijek promatramo u kontekstu toga kako poboljšava iskustvo igranja. Ne radi se o tehnologiji zbog tehnologije, nego koliko tehnologija poboljšava iskustvo. I gdje onda primijeniti tu tehnologiju? Na postojeći hardver ili platforme ili ćete čekati sljedeću platformu? A koje je ispravno iskustvo s tim? Postoji mnogo faktora koje uzimamo u obzir."

Naravno, radilo se o reakcijama na brojne napise i nagađanja oko toga kada će i hoće li Nintendo uopće predstaviti novu verziju Switcha.

Bowser je dodao da je kompanija trenutno usredotočena na niz igara kojima pokušava zadovoljiti šaroliku publiku i različite ukuse. Prošle su godine potrošili gotovo 900 milijuna dolara na razvoj i istraživanje, a u fokusu su bile igre i smanjenje troškova proizvodnje.

Kada će Nintendo predstaviti novu konzolu, nije poznato, ali s preko 85 milijuna prodanih uređaja i ekskluzivnim naslovima koji se oduvijek odličnu prodaju nemaju razloga za žurbu.

Pročitajte više