Što se događa sa zatočenom princezom Latifom?

Screenshot: YouTube

KĆI vladara Dubaija, princeza Latifa Al Maktum, rekla je da sada može "putovati kamo hoće" pošto se nedavno požalila da je "talac" kraljevske obitelji, vidi se iz priopćenja koje je agencija France Presse dobila u srijedu od odvjetničkog ureda koji je navodno zastupa.

Britanski mediji su u veljači objavili videosnimku na kojoj šeika Latifa tvrdi da je "oteta" i da strahuje za svoj život. Ujedinjeni narodi su zatražili od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) dokaz da je princeza živa. UAE je zemlja u Perzijskom zaljevu, kojoj je Dubai jedan od sedam emirata ili kneževina.

Nakon objave te snimke na Instagramu je objavljeno više fotografija princeze Latife. U ponedjeljak je nova fotografija, navodno snimljena u madridskoj zračnoj luci Barajas, ponovo potaknula nagađanja o tome što je s njom.

"Nedavno sam s prijateljicom bila na odmoru, posjetile smo tri europske zemlje. Zamolila sam je da objavi nekoliko fotografija na internetu kako bih pokazala simpatizerima da mogu putovati kamo hoću", rekla je princeza Latifa, prenosi odvjetnički ured Taylor Wessing.

"Sada se nadam da u miru mogu živjeti svoj život, bez nadzora medija. Zahvaljujem vam za brigu", dodala je.

Kampanja "Oslobodite Latifu", koja se vodila iz Londona, u ponedjeljak je u priopćenju izrazila zadovoljstvo zbog toga što "Latifa, čini se, ima putovnicu, može putovati i ima puno veću slobodu".

Tridesetpetogodišnja princeza, kći Mohameda bin Rašida al Maktuma, vladara Dubaija i premijera UAE-a, pokušala je 2018. pobjeći brodom iz tog grada države, ali su je vratili natrag.

Od tog neuspjelog pokušaja bijega nije viđena u javnosti.

Francuska novinska agencija nije mogla utvrditi vjerodostojnost ni dan kada su snimljene fotografije nedavno objavljene na računu pod nazivom Shinnybryn. Taj račun na Instagramu pripada ženi koja se zove Sioned Taylor, pišu britanska glasila.

Dubajske vlasti na upit AFP-a nisu komentirale objavljivanje princezinih fotografija na internetu.

Pročitajte više