Što se sve saznalo o slučaju Ivanišević - Dragović?

Foto: Goran Stanzl/Grgo Jelavic/PIXSELL

SIGURNO ne postoji osoba koja prati domaću showbiz scenu a da nije primijetila sudsku dramu bivšeg bračnog para Gorana Ivaniševića i Tatjane Dragović. U tekstu Nacionala izneseni su detalji sudskih postupaka u kojima Ivanišević, između ostalog, od bivše supruge i kćeri traži pola stana u Zagrebu. Nakon toga oglasio se Ivanišević o sudskoj drami, a potom i njegovi odvjetnici. Što dosad znamo o slučaju Ivanišević - Dragović?

Nacional objavio detalje sudskih postupaka

Nacional je objavio da je tenisač podigao niz tužbi protiv bivše supruge i kćeri, a da policija i sud ignoriraju dokumente kojima se one brane, pa Tatjana sumnja na njihovu pristranost. Ivanišević traži polovicu stana koji je kćeri Amber darovala Tatjana, tvrdeći da je ugovor o darovanju stana suprotan moralu hrvatskog društva. Traži, pišu, i da kćeri više ne plaća alimentaciju.

Pokrenuo je, piše Nacional, i više postupaka s ciljem da Tatjani Dragović oduzme dio imovine koja joj je pripala temeljem njihovih ranijih međusobno potpisanih sporazuma, a od nje traži i, po svemu sudeći, povrat izmišljene pozajmice od čak 2.5 milijuna eura.

Iako navodno sudu nije priložio nikakav ugovor o pozajmici ni bilo kakav uvjerljivi dokument koji bi to potraživanje potvrdio, sud je, tvrde, Tatjani Dragović blokirao sve račune i zabranio raspolaganje imovinom. "Policija i sud ignoriraju dokumente kojima se one brane i svjedočenja o obiteljskom nasilju pa Tatjana Dragović sumnja na njihovu pristranost", stoji još u Nacionalovom tekstu.

Što je rekla Tatjana?

Tatjana je Nacionalu rekla da je s kćeri privedena u policiju te da mjesecima živi pod velikim pritiskom.

"Mi smo razvedeni već osam godina i svi naši imovinski odnosi temelje se na bračnom ugovoru koji smo sporazumno sklopili još 2012. No jedanaest godina poslije zajedno s kćeri privedena sam u policiju u večernjim satima kao osumnjičena za prevare i dovođenje u zabludu Gorana Ivaniševića zbog potpisa tog sporazuma.

Mjesecima živim pod velikim pritiskom, bez saslušanja i dokaza protiv mene privremenom mjerom blokirani su mi poslovni i privatni bankovni računi i ugrožena mi je egzistencija. Imam razloga vjerovati da su institucije izrazito naklonjene sportskom velikanu Goranu Ivaniševiću koji ima, između ostalih, i dobre veze u pravosudnim krugovima", rekla je za Nacional.

>> Od bajkovitih početaka do javne isprike zbog preljuba: Brak Tanje i Ivaniševića

Navodi da dobiva anonimne prijetnje i boji se za vlastitu sigurnost.

"Bojim se za vlastitu sigurnost jer sam primila nekoliko anonimnih prijetnji, a mislim da su povezane s ovim zbivanjima. Zbog sigurnosti naše djece i svoje vlastite, ne želim iznositi više detalja i još uvijek vjerujem u pravnu državu", dodala je.

Ona je, piše Nacional, prijavila Gorana 2021. zbog obiteljskog nasilja nad njihovim malodobnim sinom Centru za socijalnu skrb. Nakon što su nju i njihovu kćer ispitali u policiji i Državnom odvjetništvu, više im se, navode, nitko nije javio.

Goranova reakcija

Goran se o svemu oglasio na Instagramu.

"Ovako, onog trenutka kad sam se usudio potraživati novce koje sam zaradio prije i tijekom braka, koje je T.D. prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam obiteljski nasilnik i miljenik sudova. Sad samo još čekam tužbu koja bi trebala utvrditi da je dotična T.D. osvojila Wimbledon i dvije olimpijske medalje, a možda osvojila i još neki Grand Slam, ali to još sud treba utvrditi", napisao je Ivanišević te naveo svoje odvjetnike koji se, kako kaže, "ovim bave već dugo vremena".

Podršku mu je izrazila sadašnja supruga Nives Ivanišević. Poručila je: "Pravda je spora, ali dostižna." Javio se i njezin brat, fitness-trener Nenad Čanović, koji je napisao: "Ma kako si se samo usudio tražiti svoj novac. Kakva drskost. Strašno. Izdrži, šogi. Bit će pravde."

Javili su se i Ivaniševićevi odvjetnici

Nakon objave na Instagramu Goran se javio i preko odvjetnika. "Prije svega, kao pravni zastupnici gospodina Gorana Ivaniševića, mišljenja smo kako su ovakvi, potpuno promašeni, zluradi i neistini novinski članci pokušaj pritiska na sud i nadležna tijela te ometaju zakonito i objektivno sagledavanje činjenica", poručuju njegovi odvjetnici.

"Tim više, postupci koji se izravno odnose i kojima su izravno obuhvaćena i zajednička djeca, posebno su osjetljivi za rad iziskuju dodatnu profesionalnost i pažnju svih koji u takvim postupcima sudjelujemo, dakle, prije svega samih stranaka i nas pravnih zastupnika. Čitav niz iznijetih neistina, kao i podataka čiju tajnost zakon propisuje, iako će imati svoj epilog u demantijima i postupku naknade štete, već je počinilo štetu, prije svega zajedničkoj djeci, a posljedično i trenutnim obiteljima Tatjane Dragović i Gorana Ivaniševića", kažu.

>> Goran Ivanišević nakon razvoda od Tatjane: Novac je u stanju izludjeti čovjeka

"Goran Ivanišević, nekad kao vrhunski igrač, a danas kao trener jednog od najvećih tenisača u povijesti tog sporta, predano i profesionalno radi, kako bi osigurao danas, kao i nekad, što bezbrižniji i perspektivniji život, prije svega, svojoj obitelji. S obzirom na to da su Tatjana Dragović i njezin trenutni odabranik vrlo često u medijima, gotovo uvijek vezano uz uživanje i potrošnju, a gotovo neprimjetno uz skromnost i rad, ne mislimo posebno komentirati managerske sposobnosti i aktivnosti Tatjane Dragović u teniskom razvoju Gorana Ivaniševića, a koje se navode, jer je javnost sama mogla steći dovoljno spoznaja o tome do sada", dodaju.

"U pravu profesionalnog pristupa i iznošenja argumentacije nadležnim tijelima i sudu te poštujući zakonom propisanu tajnost izvida, nismo u mogućnosti, a niti voljni medijski raskrinkati svu neistinitost, zluradost i štetnost ovakvog neistinitog teksta", zaključili su.

Tko je sutkinja?

Sutkinja je otprije poznata javnosti iz slučaja Severine Kojić i Milana Popovića. Riječ je o Tei Golub koja je vodila predmet skrbništva nad Aleksandrom, sinom Milana i Severine. Tada ju je pjevačica, nakon što je skrbništvo dodijeljeno Milanu, optužila za pristranost.

Ivanišević i Popović se, inače, poznaju, a Milan je od Ivaniševića prošle godine kupio stan u Ban centru u Zagrebu.

Kako su Goran Ivanišević i Tatjana Dragović podijelili imovinu nakon razvoda?

Domaći mediji su 2013. godine, kada su se Goran i Tatjana razveli, pisali da je Ivanišević većinu imovine prepisao na (sada bivšu) suprugu kako bi "izbjegao ovrhu zbog pokretanja stečaja zbog duga od 5.7 milijuna kuna". Naime, početkom te kobne 2013. Goranova firma Sport line podnijela je zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe zbog spomenutog duga.

>> Koliko je Goran Ivanišević zaradio u karijeri?

Među imovinom koja je prepisana na Tatjanu tad se spominjao stan od 210 m2 u zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici i penthouse na Radničkoj cesti od 434 m2 s tri garažna mjesta. Pisalo se da je Goran tih godina kupio i dionice Karlovačke banke, koje je darovao supruzi, čime je ona postala suvlasnica 3.36 posto banke.

Pročitajte više