Studenti kreirali Ferrari budućnosti

STUDENTI automobilskog dizajna četiriju najprestižnijih sveučilišta sudjeluju u stvaranju Ferrarija budućnosti. Najbolje čeka nagrda iz snova - radno mjesto u Ferrariju.

U natječaju sudjeluju studenti "Center for Creative Studies" iz Detroita, "School of Art and Design" iz Coventrya, Europskog instituta za dizajn iz Torina i "Communication Arts" iz Tokija.

Natječaj je organiziran u suradnji s Pininfarinom i uz potporu Alcoe, Ferrarijevog dobavljača aluminijskih okvira. Sudionici moraju napraviti model automobila u mjerilu 1:4 na kojem će predstaviti nova rješenja primjenjiva na postojećim Ferrarijevim modelima ali i onima koji slijede.

Dvadeset najboljih radova bit će izloženo do 18. studenog u Galeriji Ferrari. Luca di Montezemolo, Piero Ferrari, Jean Todt i Sergio Pininfarina, samo su neka od zvučnih imena koje čini žiri na kojem je težak zadatak da izabere najbolji rad.

Osim radnog mjesta u Ferrariju ili Pininfarini, četiri najbolja autora će na poklon dobiti aluminijske reprodukcije svojih modela.

Pročitajte više