Stvari koje su pripadale Gini Lollobrigidi bit će prodane na dražbi

Foto: EPA

Namještaj, umjetnine, nakit i uspomene koje su pripadale pokojnoj talijanskoj filmskoj divi Gini Lollobrigidi bit će prodani na dražbi u Genovi 28. i 29. svibnja. Među predmetima koji se prodaju i sat je koji je Lollobrigida svojedobno dobila na dar od kubanskog revolucionarnog vođe Fidela Castra.

U ponudi je i fotoaparat koji je Lollobrigida voljela koristiti za snimanje portretnih fotografija. Među fotografijama koje je snimila su i portreti glumca Paula Newmana, slikara Salvadora Dalija i diplomata Henryja Kissingera. Fotoaparat je imala sa sobom i tijekom posjeta Kubi kada je fotografirala Fidela Castra, njoj bliskog po godinama.

Castro joj je jednom prilikom donio digitalni ručni sat s posvetom "Za Ginu s divljenjem". Tijekom posjeta Rimu rekao je: "Došao sam vidjeti Papu i Lollo." Osim raznih komada nakita, na aukciji će biti i monumentalni sicilijanski drveni ormarić s intarzijama koralja i kornjačevine, par mačeva iz filma Najljepša žena na svijetu, vrtni stolići od kineskog porculana, ruske ikone i skulpture tibetanskih bogova.

Desetljećima je Lollobrigida bila jedna od najpoznatijih svjetskih glumica. Među njezine najvažnije filmove spadaju Trapez, Fanfan la Tulipe i Zvonar crkve Notre Dame. Glumica, koja je kasnije ostvarila i fotografsku karijeru, umrla je u siječnju 2023. u 95. godini života.

Pročitajte više