Subotu navečer proveli smo na najvećem debaklu u Zagrebu

Foto: Index

SUBOTA je navečer, a grad je pun ljudi. 

Ako krenete na bilo koje od mjesta na kojima je neki program, poput Zrinjevca, Dvorišta i Strossmayerovog šetališta, pripremite se na gužve, čekanja u redu za sladoled i traženje mjesta za sjesti. Svuda, osim na "zagrebačkoj Ultri", kako se naziva debakl na Savi u koji je ulupano 11 milijuna gradskih kuna.

Nakon što smo u petak obišli dugonajavljivani projekt Milana Bandića i naletjeli na totalnu pustoš, jednostavno smo mu morali dati šansu još jednom. "Pa subota navečer je večer kad jednostavno mora biti ljudi tamo", zaključili smo i krenuli prema Savi.

Našem optimizmu krila je davala činjenica da je kod Hendrixovog mosta subotom zamišljen konkretan program, odnosno umjesto uobičajenog DJ-a sviraju bendovi. Pokazalo se da nismo mogli biti više u krivu.

Naime, iako su prije našeg dolaska svoju svirku završili Darko Hrastina & Ballbreakersi, a taman je počinjao nastup Rock Mastersa, na travi je sjedilo i stajalo dvadesetak ljudi. O nekom plesu i muvingu nema govora. Jedina bića koja na Ljeto na Savi dolaze u tisućama i aktivno se kreću su komarci i razne druge bube koje nemilice napadaju.

Ako ste nadobudni poput nas i želite barem jedne večeri vidjeti ovo čudo na Savi, pomoći ćemo vam s par savjeta. Prije dolaska okupajte se u nekom sredstvu protiv ugriza komaraca i drugih sitnih bića.

S obzirom na to da Ljeto na Savi ima samo imaginarne štandove, ponesite si hranu i piće jer vam se neće dati svako malo hodati do okretišta na Savi.

Ako ste nabrijani na neku ludu zabavu, radije idite na bilo što drugo u gradu. Ozbiljno, bilo što drugo.

 A ovako, ne bitno drugačije, to je izgledalo u petak:

Pročitajte više