"Sumrak" ponovno pokorio domaće i međunarodno tržište



PRETPOSLJEDNJI dio jedne od najuspješnijih filmskih saga ostvario je očekivan uspjeh na međunarodnim blagajnama sa vikend zaradom od 144 milijuna dolara.

Serijal filmova o bljedunjavim i vječito neveselim vampirima iz godine u godinu ne prestaje briljirati na kino blagajnama, a "Breaking Dawn" nije iznimka. U samo dva dana, pretposljednji nastavak sage utržio je nevjerojatnih 283 milijuna dolara i smjestio se na peto mjesto najboljih otvaranja u Americi. Ženski dio publike i dalje pokreće ovu franšizu, a statistike pokazuju da su čak 80 posto sjevernoameričke publike činile žene. Rezultati pokazuju i da je ovo prvi dio sage koji je privukao publiku stariju od 25 godina.

"Breaking Dawn" pokorio je konkurenciju, a najbliži mu je "Happy Feet Two" sa zaradom od "samo" 22 milijuna dolara. Slijede "Immortals" (12,3 milijuna), "Jack and Jill" (12 milijuna) i "Puss in Boots" (10,7 milijuna). Na kraju liste našao se novi film Georgea Clooneya "The Descendants" sa skromnim utrškom od 1,2 milijuna dolara.

Pročitajte više