Supertalent: Kreće potraga za hrvatskom Susan Boyle

HRVATSKA inačica showa koji je u Velikoj Britaniji otkrio, sada već svjetski poznatu Susan Boyle, na jesen kreće na Novoj TV pod nazivom "Supertalent". Za sudjelovanje u ovom showu, pored pjevanja i plesanja, cijene se i svi drugi talenti, što neobičniji to bolji.

Svi oni koji imaju posebne vještine ili jednostavno samo talent za koji misle da im uopće ne koristi, sada ga imaju priliku iskoristiti i možda postati slavni. Nitko nije ni premlad ni prestar za sudjelovanje, a nije važno ni zanimanje, ni spol.

"Supertalent" je jedan od najpopularnijih svjetskih TV formata rađen po licenci "Got talent" autora Simona Cowella i Kena Warwicka u produkciji Fremantle Medie, Talkbacka Thamesa i Syco Television. Nakon uspješnih sezona u dvadesetak zemalja, među kojima su i američke i britanske inačice "America's Got Talent" i "Britan's Got Talent", došao je red i na Hrvatsku.

Pobjednici ponekad znaju biti veliko iznenađenje

Cijeli show će se odvijati pred publikom, od audicija koje će se održavati po većim gradovima, do polufinalnih i finalnih emisija uživo. Veliku ulogu u odabiru najzanimljivijeg, najčudnijeg i najgenijalnijeg talenta i u Hrvatskoj  će preuzeti žiri, kojega su u britanskoj i američkoj inačici činile poznate osobe iz showbiz svijeta poput Dannii Minogue, Davida Hasselhoffa, Jerryja Springera, Sharon Osbourne i Simona Cowella.

Pobjednik "Britan's Got Talent", plesna skupina Diversity, koja je na drugom mjestu ostavila najveću zvijezdu showa, Susan Boyle, je pored novčane nagrade od 100.000 funti, je dobila i mogućnost da svoj talent prezentira članovima Kraljevske obitelji.  Upravo je nastup 48-godišnje Škotkinje, koja je svojim neatraktivnim izgledom i anđeoskim glasom zaludjela svijet, showu donio rekordnu gledanost od 11,2 milijuna gledatelja.

I.M.L.
Foto: Nova TV

Pročitajte više