Suprug Mije Begović optužen za prijevaru tešku milijun kuna

SUPRUG Mije Begović, Željko Žnidarić, našao se u središtu medijskog skandala nakon što je zadarska policija podnijela kaznenu prijavu protiv njega i njegovog sina Borne, za koju se šuška da je teška gotovo milijun kuna! Osumnjičeni su za kazneno djelo u prijevare u gospodarstvu i to da su od privatnih osoba za nešto više od 900 tisuća kuna kupili zemljište u Zadru, na ekskluzivnoj lokaciji u Boriku, a da za njega nisu platili ni kune!

U šturom policijskom izvješću stoji kako je zadarska policija protiv dvojice Zagrepčana, 26-godišnjaka i 59-godišnjaka, podnijela kaznenu prijavu zbog prijevare vrijedne 914.900 kuna. Navedeni dvojac, zaposlen je u jednom trgovačkom društvu u Zagrebu, na odgovornim dužnostima te su u tom svojstvo sklopili niz pravnih poslova s dvojicom braće iz Zadra u dobi od 62 i 64 godine. Od istih su kupili građevinsko zemljište na području grada Zadra, ali im od ugovorene isplate od 914.900 kuna, do danas nisu platili ni lipe, iako su na sebe prenijeli pravo vlasništva.

"Iako nam je teško, mi bi platili!"

"Ne radi se ni o kakvoj prijevari, stvar je u tome da ti ljudi, pretpostavljamo, žele lokale. Nakon što su vidjeli gradski plan, oni vjerojatno žele tu zemlju natrag", Mia nam je pokušala objasniti situaciju. "Mi bismo rado platili, iako nam je teško, recesija je i nas  dohvatila", kaže. "Ugovor nije ispoštovan zbog neriješenog urbanizma koji bi omogućio planiranje izgradnje, ali mi nismo krivi za to", nastavila je. "Dalje vam ništa ne želim komentirati", bila je štura u odgovorima.


Međutim, nama se u međuvremenu javio i suprug Mije Begović, Željko Žnidarić, koji nam je objasnio da je za policijsku prijavu saznao upravo od medija te da ga niti tužitelji, niti policija nisu kontaktirali sve do ovog trenutka. "Nitko me nije nazvao da me obavijesti o prijavi. Ni tužitelji mi se nisu javili u zadnje vrijeme, da definiramo naš odnos", rekao nam je Željko.

Obitelj koju prate skandali

Međutim, ono što u policijskom izvješću nije spomenuto jest zanimljiv podatak da se radi o suprugu glumice Mije Begović i njegovom sinu, što svakako ovaj slučaj čini pikantnijim i novinarima zanimljivijim. Međutim, ovaj posljednji skandal, na žalost obitelji Begović-Žnidarić, nije jedini koji ih je tijekom godinama pratio i razvlačio po tabloidima. Nakon što se prošle godine u medijima pojavila netočna informacija da se popularni zagrebački par razvodi, ove godine županijski sud u Zagrebu odlučio je glumici uskratiti prava na državni stan za koja se godinama bori te je odlučio da se Mia stanom ne smije koristiti jer za to nema pravne osnove.

V.V.
Foto: Index

Pročitajte više