Suprugu katarskog šeika strani mediji nazivaju modnom ikonom SP-a

Foto: Instagram

MOZA BINT NASSER, žena šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija, nekadašnjeg katarskog emira, na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru privlači pažnju svojim modnim kombinacijama.

>>Jedna od najljepše odjevenih žena svijeta: Tko je supruga katarskog šeika?

Mnogi je nazivaju "modnom ikonom Svjetskog prvenstva", a Guardian ju je opisao kao "moderno lice konzervativnog režima" i "stvarnom vladaricom Katara". Njezina fasciniranost modom utjecala je i na poslovne odluke. Godine 2010. katarska kraljevska obitelj kupila je kultnu robnu kuću Harrods u Londonu za 1.7 milijardi dolara. Dvije godine kasnije kupili su talijansku modnu kuću Valentino za više od 857 milijuna dolara.

"Osim toga što je iznimno lijepa, poznata je i po svojoj mirnoj naravi i gospodskom ponašanju. Od mene je tražila da 'sredim' neke odjevne komade koje je naručila. Željela je da na jednu haljinu dodam duge rukave. Druga haljina je imala dubok dekolte pa me zamolila da ga prekrijem", ispričao je dizajner Victor Dzenk za magazin O Globo. 

Jedna od najbolje odjevenih žena svijeta

Moza bint Nasser jednom je prilikom ispričala da ju moda čini jako sretnom, a sve modne kombinacije smišlja sama te nema svog stilista.

Podsjećamo, 63-godišnjakinja je na početku SP-a privukla pažnju u jednobojnoj Pradinoj kombinaciji. Strani mediji su njezinu modnu kombinaciju opisali kao "otmjenu i moćnu". Inače, godine 2015. proglašena je jednom od najbolje odjevenih žena na svijetu.

Moza bint Naser najpoznatija je po svom radu u području obrazovanja i zdravstva. Godine 1995. utemeljila je katarsku Fondaciju za obrazovanje, znanost i razvoj zajednice. Pod njezinim predsjedavanjem nastavlja raditi na uspostavljanju Katara kao lidera u području obrazovanja, znanosti i kulture.

Primila je brojne međunarodne nagrade i dobila niz međunarodnih počasti.

>>Šeik veselo mahnuo brazilskoj navijačici, reakcija njegove supruge je hit

Pročitajte više