Surova indijska realnost: Nakon Oscara, mali "milijunaš" pobrao batine

NAKON što je priča o malenim Indijcima kojima se život doslovce okrenuo nakon uloge u Oscarom nagrađenom filmu "Milijunaš s ulice" obišla svijet, njihovim povratkom u rodnu Indiju vratili su se surovoj realnosti koju su ostavili iza sebe zaputivši se u SAD na ceremoniju dodjele Oscara.

Uzbuđenje od posjeta Disneylandu zamijenile su šamarčine

Uzbuđenje od putovanja avionom i posjeta Disneylandu zamijenile su šamarčine i izderavanja roditelja.  Mali Azharuddin Mohammed jedan je od protagonista filma koji je shrvan od umora pred ocem požalio kako bi volio da napokon prestane medijska strka oko njega jer užasno umoran. Njegovom ocu to se nikako nije svidjelo i bez imalo razmišljanja nasrnuo je na svog sina. Prvo mu je "zalijepio" šamar, a potom i nogama i rukama krenuo na njega. Na svu srećom, najbliži susjedi su bijesnog oca uspjeli obuzdati, a mali Oscarovac je pobjegao iz kuće u plaču.

"Izgledalo je kao i scena iz filma u kojem je glumio. Stvarni život predgrađa", rekao je jedan od susjeda koji je instinktivno krenuo pripomoći malenome. Dječak kojeg je Indija dočekala kao heroja je zbog boravka u Americi, točnije gostovanja na dodjeli Oscara, dobio i slobodni dan iz škole. No otac nije imao razumijevanja za njegov umor.

S.C.
Foto: JLP

Pročitajte više