Sutra je na Šalati jedan od najočekivanijih koncerata godine

Foto: Profimedia

LEGENDARNI Simple Minds će u četvrtak 30. lipnja na stadionu Šalata odsvirati jedan od najočekivanijih koncerata godine u Hrvatskoj, pri čemu će Jim Kerr i ekipa izvesti dva seta ukupnog trajanja više od dva sata, objavio je organizator koncerta, agencija LAA.

Zagrebački koncert je rasprodan već neko vrijeme pa se očekuju gužve na ulazima. Stoga se apelira na posjetitelje da ranije dođu na Šalatu, vrata se otvaraju u 18:45, a svirka počinje u 20:15.

Grupa Simple Minds u Zagreb dovodi svoju veliku svjetsku turneju 40 Years Of Hits. Osam godina nakon što su rasprodali Malu dvoranu Doma sportova škotski rock velikani vraćaju se u Zagreb obilježiti četiri desetljeća rada koncertom koji će sadržavati sve najvažnije pjesme iz bogatog opusa.

Bend će svirati dva duga seta, a bit će to večer posvećena presjeku karijere u kojoj su stvorili bezvremenske hitove.

"Turneja mora biti posebna pa smo sve jako dobro osmislili. Čut ćete sve klasike i sve velike pjesme, a za najžešće fanove izvest ćemo stvari koje nismo baš dugo svirali", objašnjava frontman Jim Kerr.

Kao uvod u obljetničku akciju grupa je objavila dva izdanja - koncertni album Live In The City Of Angels i kompilaciju 40: The Best Of 1979-2019.

Živo izdanje snimano je na dugačkoj sjevernoameričkoj turneji, dok je kolekcija hitova dosad najdetaljniji i najiscrpniji pregled karijere jednog od najvećih otočkih bendova i uključuje 40 pjesama, od megahitova Don’t You (Forget About Me), Alive & Kicking, Belfast Child, Mandela Day, Promised You A Miracle, Glittering Prize, Waterfront, Sanctify Yourself, New Gold Dream (81, 82, 83, 84) ili War Babies do nove pjesme, obrade King Creosoteove For One Night Only.

Pročitajte više