"Svajpala sam desno na Tinderu - i dobila bubreg"

Screenshot: Rumble

MLADA žena koja je patila od zatajenja bubrega pronašla je zamjenski organ - od dečka kojeg je upoznala preko aplikacije Tinder.

Cheyenne HanLee (22) dečka Gavina upoznala je prije dvije godine kad je na Tinderu ''svajpala'' desno na profilu mladića koji joj je stavio super zvjezdicu.

Sedam mjeseci nakon što su ušli u vezu, Cheyenne se srušila kad je par večerao s prijateljima. Ubrzo su joj dijagnosticirali zatajenje bubrega, a Gavin joj je spasio život doniravši joj jedan svoj.

Cheyenne, stanovnica Santa Ane u Kaliforniji, rekla je: "Nikad nisam mislila da ću upoznati Gavina preko aplikacije za upoznavanje, a sad smo tu i daje mi bubreg - nevjerojatno."

"Ima lijep osmijeh i puno je pričala, što mi je olakšalo odluku", rekao je Gavin.

"Kad sam instalirala Tinder, nisam bila sigurna da sam bolesna jer nisam imala simptome. Nitko nije vidio da sam bolesna, ali mogla sam to osjetiti", rekla je. Nakon što se srušila nešto više od pola godine kasnije, Gavin ju je odveo u bolnicu, gdje je otkriveno da ima ozbiljan zdravstveni problem.

"Umrla bih za nekoliko dana da nisam tada došla u bolnicu", objasnila je. Nakon što je dobila dijagnozu, krenula je na dijalizu, i to čak deset sati dnevno - sve do transplantacije koju je morala obaviti što prije.

Tada je uskočio Gavin. "Već sam znao da se želim testirati, no nisam ništa mogao napraviti zbog procesa kojim se dolazi na transplantacijsku listu", kazao je.

"Bila sam stvarno bolesna, nismo razgovarali o transplantaciji - mislila sam da ću umrijeti", dodala je Cheyenne. Kad joj se stanje malo stabiliziralo, Gavin se testirao te je utvrđeno da joj može donirati bubreg - i nije dvojio ni sekunde.

"Kad me ljudi pitaju zašto to radim, kažem da to nije pitanje, već je pitanje zašto ne bih to učinio" kazao je. "Ne mislim da sam poseban. Mislim da bi svatko u mojoj situaciji napravio isto", dodao je.

Cheyenne se s tim ne slaže: "Ne slažem se, mislim da je poseban."

24. listopada Cheyenne i Gavin otputovali su u San Diego, gdje joj je uspješno transplantiran njegov bubreg. "22-godišnjaci ne bi smjeli patiti onako kako je ona patila - napravit ću sve da joj barem malo olakšam", zaključio je Gavin.

Pročitajte više