Sve je spremno za Zlatnu Kooglu

Više od 40 tisuća posjetitelja glasalo je za svoje favorite, što svakako dokazuje kako ova glazbena nagrada, unatoč financijskim nevoljama, bez problema privlači pozornost ljubitelja domaće glazbe. Na dodjeli u zagrebačkoj Tvornici nastupit će Edo Maajka, Gustafi, Dino Dvornik i Dalibor Matanić (prvi DJ Fight Club), grupa Boa, Belinda Bedeković, Detour i mnoge mlade snage domaće urbane scene.

U ulogama prezentera pojavit će se poznata imena s domaće javne scene, a posjetitelje očekuju brojne nagrade i iznenađenja. Organizatorima je i dalje želja da se dodjela, organizirana za 0 kuna, uvrsti u Guinessovu knjigu rekorda, a nastavlja se i akcija "Spasimo hrvatsku glazbu", kojom publika doprinosi kupnjom ulaznice za dodjelu.

Inače, organizatorima su se riječima hvale javili Sasha Baron Cohen (kojem je očito jako stalo da njegova štićenica Belinda Bedeković osvoji koju Kooglu), Alex Kopranos iz grupe Franz Ferdinand i mnoge druge svjetske zvijezde. Po svemu sudeći, Zlatna Koogla uhvatila je svoj ritam i polako, ali sigurno izrasta u nagradu koju bi svaki izvođač volio imati u svojoj vitrini.

D.K.

Pročitajte više