Svi pričaju o izjavi Janet Jackson na prvom nastupu nakon dokumentarca

Screenshot: YouTube

GLAZBENICI i njihovi obožavatelji okupili su se u petak na ceremoniji uvrštavanja novih umjetnika u Rock & Roll kuću slavnih u Clevelandu, obilježenoj pozivima za više ženskih glazbenica u toj instituciji i brojnim britanskim sastavima. 

Stevie Nicks, članica rock sastava Fleetwood Mac od 1998., u petak je postala dio povijesti kao prva žena koja je dva puta uvrštena u Kuću. U nju se može ući 25 godina nakon objave albuma. Nicks je na ceremoniji izvela neke od svojih najvećih hitova poput "Stand Back" i "Edge of Seventeen". 

"Ona je toliko mudra i mirna. Vidi svu romansu i dramu svijeta i onda to slavi", kazao je Harry Styles koji je pozvao Nicks na pozornicu. 

Događaj večeri bio je poziv 52-godišnje pjevačice Janet Jackson odboru Kuće da uvrštava više glazbenica tijekom svojih godišnjih ceremonija, a naglasila je i utjecaj svoje glazbene obitelji na popularnu kulturu. 

"Nikad ne bih očekivala da ću ići njihovim stopama. Danas je vaša mala sestra uspjela", rekla je sestra Michaela Jacksona, odbivši komentirati aktualni dokumentarac "Leaving Neverland" koji govori o seksualnom zlostavljanju na njegovom imanju. 

Pjevačica Janelle Monae prozvala je Jackson "legendarnom kraljicom magije crnih djevojaka" zbog hitova poput "What Have You Done For Me Lately" i "Escapade" i dodala kako je ona uzor za stvaranje društveno svjesne glazbe. 

"Slavimo te jer si nam dala sjećanja koja želimo zadržati i spremiti za idući život", istaknula je Monae i poručila Jackson da "povijest nije potpuna bez nje". 

Rock & Roll kuća slavnih nalazi se u središtu Clevelanda u saveznoj državi Ohio i šalje upitnike više od tisuću glazbenika, povjesničara i pripadnika glazbene industrije da predlažu nove članove. 

Ovogodišnjom listom dominirali su britanski glazbenici poput The Zombiesa, Roxy Musica, Def Lepparda i Radioheada. 

The Cure, također uvršten u petak, na ceremoniji je svirao hitove poput "Just Like Heaven", a Def Leppard je završio večer s improvizacijskim nastupom koji je uključivao klasike poput "Photograph" i "Pour Some Sugar On Me".

Pročitajte više