Svijet poludio za novom A-klasom

SA PREKO 50.000 zaprimljenih narudžbi A-klasa je već sada ispunila prodajnu kvotu za ovu godinu. Dolazak trenutno najpopularnijeg Mercedesa u hrvatske salone je predviđen za kraj rujna.

U svega deset tjedana koliko je prošlo od starta prodaje nove A klase, u Zapadnoj Europi je zaprimljeno preko 50.000 narudžbi, čime je ispunjena ovogodišnja kvota. Samo u Njemačkoj, inače najvećem tržištu A klase, naručeno je 32.000 vozila.

U Mercedesu ne skrivaju oduševljenje nevjerojatnim uspjehom najmanjeg modela s trokrakom zvijezdom: "Vrlo smo zadovoljni s pristizanjem narudžbi za novu A klasu. I prije nego što su automobili osvanuli u salonima, prodaja je već dosegla godišnji cilj od 50.000 automobila." rekao je Joachim Schmidt, potpredsjednik odjela marketinga i prodaje osobnih vozila Mercedesove grupacije.

Slična situacija je i u Hrvatskoj gdje se sa zaprimanjem narudžbi krenulo polovicom kolovoza. Prema riječima čelnih ljudi glavnog zastupnika DaimlerChrysler AG za Hrvatsku, EUROlinea, euforija izazvana zanimanjem javnosti i potencijalnih kupaca ne zaostaje za onom u Njemačkoj. "Brojne narudžbe koje zaprimamo tek su uvertira u prodaju koju očekujemo s novom A klasom" bio je komentar prof. Branislave Malvić, direktorice korporativnog marketinga i odnosa s javnošću EUROlinea.

Kao što je objavljeno na svjetskoj premijeri u Ateni 28. lipnja, A-klasa u izvedbi s pet vrata pojavit će se u prodajnim salonima 10. rujna. U hrvatskoj salone model stiže nešto kasnije, odmah nakon službene prezentacije predviđene za 30. rujna. Nekoliko tjedana kasnije, u prodaji će se po prvi puta pojaviti i inačica s troja vrata.

Kako je riječ o najjeftinijem pravom Mercedesu, A klasa će u Hrvatskoj plijeniti pozornost povoljnom cijenom. Cijena osnovnog modela do registracije neznatno je niža od 20.000 eura, a serijski uključuje zračne jastuke za vozača i suvozača, 2 bočna zračna jastuka, klima uređaj, ABS, ESP i mnoštvo druge opreme.

Pročitajte više