Tempestt je ovisna o sapunu, prašku za pranje rublja i gelovima za tuširanje

TEMPSETT HENDERSON iz Floride ima jako čudnu ovisnost. Naime, 19-godišnja djevojka ovisna je o sapunu, prašku za rublje, ali i gelovima za tuširanje. Liječnici smatraju da bi je toksični sastojci iz sapuna mogli ubiti, no ona se nikako ne može riješiti svoje ovisnosti. Otkrila je kako se jako brzo navukla na prašak za pranje rublja.

"Bio je sladak i slan istovremeno, odmah sam se navukla", izjavila je Tempestt. Ubrzo je njezina ovisnost zadobila novu dimenziju. Naime, nakon praška, počela je lizati mjehuriće sapunice za vrijeme tuširanja, a uskoro je počela jesti pet sapuna dnevno. Kad je, nakon šest mjeseci, shvatila da nešto s njom nije u redu, dijagnosticiran joj je poremećaj PICA. Kod takvog poremećaja pacijent osjeća potrebu za konzumiranjem supstanci koje nemaju nutritivne vrijednosti.

Iako je taj poremećaj često uzrokovan nedostatkom minerala, liječnici smatraju da je u slučaju 19-godišnje djevojke ključan bio stres. Naime, u kratkom vremenu je otišla iz rodnog mjesta na fakultet te prekinula ljubavnu vezu. Tempsett zna da to nije dobro za nju, no ipak jede sapun i prašak. Kao jedan od razloga navodi i osjećaj čistoće koji ima. Kad jede sapun, kaže, osjeća se znatno čišće nego kad se samo pere s njime. Zasad je, zahvaljujući terapiji koju su joj propisali liječnici, odustala od hranjenja sredstvima za pranje i čišćenje.

Pročitajte više