Teorija zelene linije tvrdi da jedan detalj može otkriti sve o nečijoj ljubavnoj vezi

Foto: EPA/Instagram

NA TIKTOKU ovih dana kruži teorija o pravilu zelene linije koja, tvrde tiktokeri, otkriva sve o ljubavnoj vezi nekog para.

Prvi je s ovom teorijom na TikToku započeo Jack MacBarstool, koji je pravilo objasnio na primjeru fotografije Kim Kardashian i Petea Davidsona. Preko Kim povukao je ravnu zelenu liniju, dok je preko Petea povukao dijagonalnu liniju.

@jackmacbarstool Reply to @ashleyelizabexx #greenscreen #greenline #kimkardashian #kim ♬ original sound - JackMacBarstool

"U principu to pokazuje tko je glavni u vezi, tko nosi 'hlače' u vezi", objasnio je Jack, koji je teoriju preuzeo s Twitter profila Rivelino. Dakle, osoba koja stoji uspravno dominantna je u vezi, dok je osoba koja je nagnuta slijedi. Isti primjer pokazao je i na fotografiji princa Harryja i Meghan Markle, u čijem slučaju ravna crta ide preko Meghan, dok je dijagonalno nagnut princ Harry.

"Uspravna osoba ima moć, dok se nagnuta osoba prilagođava i radi kompromise", kaže teorija. 

Jack je uočio da ima zvjezdanih parova kod kojih se mogu povući dvije ravne linije. Kao primjer navedeni su Kanye West i Kim Kardashian te Ben Affleck i Jennifer Lopez.

@jackmacbarstool Reply to @marckshocker part 3 #greenline #greenlinetheory ♬ original sound - JackMacBarstool

Što kažu stručnjaci?

I dok je neke ova teorija oduševila, drugi su ipak bili malo skeptičniji. "Ma samo vučeš linije kako tebi odgovara", "Uopće nema smisla, preko svih se mogu povući obje vrste linija", pisali su neki. 

O teoriji su se oglasili i stručnjaci za odnose. Dok neki govore da je nemoguće procijeniti nečiju vezu na temelju fotografije, drugi pojašnjavaju da neke stvari u teoriji imaju smisla.

"Muškarci imaju tendenciju da budu manje podložni ženskom utjecaju tako da, ako se muškarac naginje prema vama, to može biti znak da se osjeća sigurno i samouvjereno u toj vezi. U idealnom slučaju oba partnera trebaju se naginjati, odnosno vjerovati jedan drugom, to bi bila idealna veza", rekla je stručnjakinja Rachel New.

Pročitajte više