Teška vremena za kineske neženje

Kineskim je muškarcima danas puno teže naći mladenku i oženiti se, a da stvar bude još gora, u to pitanje nesrazmjera između broja kineskih žena i muškaraca, umiješali su se zastupnik ruske Dume Vladimir Žirinovski i holivudski glumac Jackie Chan.

U Kini je sve veći broj muškaraca u odnosu na žene, prvenstveno zbog "politike jednog djeteta", pa u tradicionalnoj Kinu žene desetljećima masovno abortiraju i ubijaju ženske bebe.

Ruski ultranacionalist Žirinovski je prije nekoliko dana, zabrinut za sudbinu svojih sunarodnjakinja, podržao prijedlog zakona koji bi ruskim ženama onemogućavao ženidbu za strance, i to upravo ponajviše Kineze, koji u potrazi za životnim družicama i suočeni s manjkom sunarodnjakinja, sve češće odlaze u Rusku Federaciju. Žirinovski predlaže oštre kazne za "nedomoljubne Ruskinje".

"Samo još to treba kineskim neženjama", komentira South China Morning Post.

Sol na ranu Kinezima je dodao Jackie Chan na filmskom festivalu u Šangaju, ustvrdivši da su žene u tom gradu daleko sofisticiranije i kozmopolitskije od ostalih Kineskinja, te im stoga predlaže da se udaju za strance. Iako Chan smatra da bi se time širila kineska kultura, kineski neženje, čiji bi broj mogao uskoro dostići i 40 milijuna, smrkli su se na taj prijedlog.

(Hina) xvk ysb

Pročitajte više