The Police pjevali u Beogradu, ali "zaboravili ponijeti emocije"

"KAKO si, Beograde", rekao je Sting na početku koncerta u srpskoj metropoli koji je sinoć na Ušću okupio oko trideset tisuća posjetitelja. U sat i pol vremena, koliko je grupa The Police provela na pozornici, odsvirali su svoje najveće hitove, ali publiku ipak nisu oborili s nogu. Beograđani se, naime, još sjećaju koncerta Rolling Stonesa od prošle godine, a u usporedbi sa sinoćnjim nastupom Stinga i njegove ekipe nazivaju ga "pravom lekcijom rock'n'rolla".

Bez posebnih zvjezdanih prohtjeva, jučer su u Beograd stigli Sting, Andy Summers i Stewart Copeland, odnosno, grupa The Police koja velikom svjetskom turnejom podsjeća na hitove iz prošlih nekoliko desetljeća. Po dolasku, stari su rockeri očitali lekciju drugim svjetskim glazbenim zvijezdama, barem kad je u pitanju dobra organizacija - zrakoplov s opremom teškom 25 tona stigao je na vrijeme, a oprema je postavljena u rekordnom roku. U publici na beogradskom Ušću bilo je najviše "glazbenih nostalgičara" pa su, posve očekivano, najveće ovacije pobrali hitovi poput "Every Breath You take" i "Don't Stand So Close To Me", ostavljeni za samo finale koncerta.

Turnejom završava priča o ponovnom okupljanju

Ipak, Beograđani su grupi zamjerili nedostatak emocija - općeniti dojam je da su rockeri koncert odradili te se nisu potrudili povezati s publikom. Grupa je tako dodatno potpirila ionako aktualne glasine o međusobnom neslaganju te činjenici da su se okupili isključivo radi novca. "Nećemo snimati nove pjesme, nećemo ih čak ni pokušavati pisati. Cilj nam je isključivo svjetska turneja, a nakon toga smo definitivno gotovi", rekao je Sting najavljujući povratak grupe na scenu, koji bi trebao trajati do kraja ljeta, a onda opet - svatko svojim putem.

D.K.
Foto: Blic

Pročitajte više