"The Rum Diary" ponovno spaja Johnnyja Deppa i Huntera S. Thompsona

LJUBITELJE kultnog filma "Strah i prijezir u Las Vegasu" Terryja Gilliama, obradovat će vijest da će legendarnog autora Huntera S. Thompsona u novom filmu ponovno utjeloviti Johnny Depp.

Roman "The Rum Diary" Hunter S. Thompson napisao je još 1958., ali isti je objavljivanje čekao punih trideset godina. Iako je film snimljen još 2009., svoju će premijeru doživjeti tek krajem ove godine. Riječ je o novom filmu Brucea Robinsona, redatelja kultnog ostvarenja "Whitnail & I" kojem će ovo ujedno biti i prvi film nakon skoro dvadesetogodišnje pauze. Posljednji je bio "Jennifer Eight" iz 1992.

Radnja prati Paula Kempa, novinara koji kasnih pedesetih napušta New York i završava u San Juanu gdje upoznaje bogatog biznismena koji od njega naručuje novinske članke. No, njihova je suradnja stavljena na kušnju kada Kemp razotkrije njegove sumnjive poslove i osjeti moralnu dužnost raskrinkavanja korumpiranog biznismena. Dogodovštine Paula Kempa donekle su utemeljene na Thompsonovim iskustvima koji je također napustio New York i završio kao novinar jednog južnoameričkog sportskog lista.

Vrijedi spomenuti i to da su za dugu kreativnu pauzu Brucea Robinsona zaslužni alkoholizam i spisateljska kriza što je rezultiralo odugovlačenjem produkcije koju je financijski poduprla Deppova produkcijska kuća Infinitum Nihil. Naime, Robinson je šest godina uspio ostati trijezan, ali vratio se boci i pisanju scenarija za film, a s opijanjem nije prestajao sve dok scenarij nije završen. Snimanje filma trajalo je godinu dana i redatelj se u tom periodu uspješno suzdržavao, ali trzavice između Deppa i Robinsona ponovno su započele pred kraj snimanja kada se redatelj "divljački" napio sa filmskom ekipom.

U filmu se još pojavljuju i Amber Heard, Aaron Eckhart, Giovanni Ribisi i Richard Jenkins.

Pročitajte više