Thompson zabranjen u Nizozemskoj "jer je fašist"

KONCERTI Marka Perkovića Thompsona koji su trebali biti održani u Amsterdamu i Rotterdamu zabranjeni su zbog isticanja fašističkih obilježja, javlja Radio 101.

Nizozemska televizija je javila kako su "zabranjeni koncerti hrvatske desničarske zvijezde zbog isticanja fašističkih obilježja na koncertima". 

U razgovoru za Radio 101 jedan od organizatora koncerta, Čedo Pajić, rekao je kako je koncert koji se trebao održati u Amsterdamu bio odobren. Prodano je svih 6000 karata, no netom prije koncerta policija je došla i zatvorila prostor u kojem se trebao održati koncert.

Kako su Thompson i organizatori željeli održati koncert u Nizozemskoj, organizator je pokušao ponoviti koncert i to u Rotterdamu u prostoru koji prima tek 1000 ljudi.

I taj koncert je bio odobren, no policija je ponovo došla prije koncerta i zabranila Thompsonu ulaz u dvoranu. Koncert je ipak održan, ali bez Thompsona čije je pjesme izvodio njegov band.

Čedo Pajić je u razgovoru za Radio 101 ustvrdio kako su službeni razlozi za zabranu koncerta Thompsonovi fašistički pozdravi i fašistička obilježja. Nizozemska policija tvrdi kako je Thompson "nacistički pjevač", izjavio je Pajić.

Pročitajte više