Tinejdžerica tuži roditelje jer su objavljivali njezine fotke na Facebooku

Screenshot: YouTube

JEDNA 18-godišnja Austrijanka tuži svoje roditelje jer su objavljivali njezine, kako ona kaže, sramotne fotke na Facebooku bez njezina pristanka.

Tinejdžerica tvrdi da su njezini roditelji od 2009. godine podijelili više od 500 "sramotnih i osobnih" fotografija s njihovih oko 700 prijatelja i tako joj "život pretvorili u pakao". Čim je napunila 18 godina, uložila je tužbu.

Roditelji su objavljivali fotografije iz svih razdoblja njezin života, a nju posebno smetaju one na kojima je na tuti ili gdje joj mijenjaju pelene. "Nisu imali srama ni granica, nije ih zanimalo radi li se o slici na kojoj obavljam nuždu ili gola ležim u krevetiću. Sve su fotkali i objavljivali", izjavila je za lokalne medije mlada Austrijanka.

Njezin otac tvrdi da su te fotografije njegovo vlasništvo jer ih je on i snimio te ne shvaća zašto ne bi mogao podijeliti obiteljske trenutke s prijateljima.

Njezin odvjetnik Michael Rami kaže da postoje velike šanse da tužbu zaista i dobije, ako uspiju dokazati da fotografije narušavaju njezino pravo na privatnost. Roditelji bi u tom slučaju dobili novčanu kaznu.

Ako ova tinejdžerica zaista dobije na sudu, ovaj slučaj bi mogao izazvati val sličnih tužbi.

 

Pročitajte više