Tip je u ovome htio "trčati" od Floride do New Yorka, nije dobro završilo

Foto: Facebook

MUŠKARAC je pokušao "trčati" od Floride do New Yorka unutar ogromnog kotača po vodi, no stvari nisu išle po njegovom planu.

Lokalni šerif primio je poziv od zabrinutih građana koji su na plaži u Hammocku blizu Miamija vidjeli nesvakidašnje "prijevozno sredstvo".

Unutra su policajci otkrili Rezu Baluchija iz Orlanda. On im je rekao da je krenuo prema New Yorku kako bi skupio novac za dobrotvorne svrhe. No usprkos njegovim plemenitim namjerama, Raza je naišao na "komplikacije" koje su ga vratile na obalu.

Glasnogovornik policije na Facebooku je priopćio kako su zaprimili poziv o nasukanom plovilu. Dodao je da su kontaktirali i američku obalnu stražu koja je stigla na mjesto događaja kako bi preuzela slučaj i osigurala da plovilo odgovara standardima sigurnosti.

"Moj cilj je ne prikupiti novac samo za beskućnike nego i za Obalnu stražu, policijsku upravu i vatrogasce", izjavio je kasnije. "Oni su u javnoj službi, rade to radi sigurnosti i pomažu drugim ljudima."

U međuvremenu, Daily Mail izvještava da je Baluchi prethodno morao biti spašen iz takozvanog "hidro-mjehura" u blizini Saint Augustina još 2014. godine, kada je u njemu pokušao putovati 3000 milja od Floride do Bermuda.

Lokalna obalna straža spasila ga je još jednom 2016. godine, nakon što je od nje dobio pismeno upozorenje da ne pokušava ponovo petomjesečno putovanje plutajućim objektom od plaže Pompano do Bermuda.

Pročitajte više