Tko je Jeremy Renner, glumac koji je stradao čisteći snijeg?

Foto: Instagram

HOLIVUDSKI glumac Jeremy Renner trenutno je u bolnici, i to u kritičnom stanju, nakon što je doživio nezgodu prilikom čišćenja snijega. Nesreća se navodno dogodila tijekom vikenda, dok je ralicom čistio snijeg na svom imanju u sjevernoj Nevadi, koju je pogodila teška snježna oluja.

"Možemo potvrditi da je Jeremy u kritičnom, ali stabilnom stanju s ozljedama koje je pretrpio nakon što je ranije danas doživio nesreću povezanu s vremenom dok je čistio snijeg. Obitelj je s njim i ima svu potrebnu skrb", rekao je glasnogovornik za Hollywood Reporter, a Renner je u bolnicu prebačen helikopterom.

Renner je ranije na svom Instagramu objavljivao snimke i slike sa svog imanja i vidljivo je kako vozi ralicu, kako sudjeluje u čišćenju snijega i kako se terencem vozi po snijegu. 

Tko je Renner?

Rođen je u Kaliforniji 1971. godine, studirao je informatiku i kriminologiju, a usporedno s time išao je na satove glume i tek je tada shvatio da se time želi baviti. 

Prvu ulogu dobio je 1995. godine u filmu Maturalno putovanje, a nakon toga glumio je kao sporedni glumac u serijama Smrtonosne igre i Strange luck. Devedesetih godina radio je i kao vizažist jer nije mogao živjeti isključivo od glume.

Svoj probitak na scenu doživio je filmom Narednik James 2008. godine, a za tu je ulogu dobio prvu nominaciju za Oscara za najboljeg glumca. Pa ipak, Renner je najpoznatiji po ulozi Hawkeyea u Marvelovim Avengersima, glumio je i u filmovima o Kapetanu Americi i Thoru, a 2021. godine dobio je i vlastitu seriju na Disneyju.

U seriji Hawkeye Rennerov lik, baš kao i on u stvarnom životu, ima problema sa sluhom. Da je Renner na neki način pehist, svjedoči i nezgoda sa snimanja Ti loviš iz 2018. godine, kada je slomio obje ruke nakon što je pao sa stolaca poslaganih uvis.

Imao problema s financijama

Što se njegova ljubavnog života tiče, i tu mu je bilo turbulentno. Vjenčao se s manekenkom Sonni Pachecho 2014. godine i s njom dobio kćer Avu, ali su se razveli nakon samo godinu dana. Renner je tad upao u velike financijske probleme, a nije mu baš išlo ni u godinama koje su uslijedile, pa je čak početkom pandemije koronavirusa tražio da mu se smanji alimentacija. 

Nakon razvoda sa Sonni kružile su neko vrijeme priče da je u vezi s Lady Gagom, ali to se pokazalo neistinitim. 

Rennera ste nedavno mogli gledati u seriji Mayor of Kingstown, a na Instagramu je objavio kako će se na Disneyju uskoro moći gledati njegova emisija Rennervations u kojoj pomaže ljudima kojima treba pomoć. Što se budućih projekata tiče, Renner bi se navodno trebao pojaviti u filmu o novim Avengersima, i to ponovo kao Hawkeye.

Pročitajte više