Tko je lijepa Antica zbog koje se navodno razvodi Zoran Mamić?

Foto: Goran Zibar/Index

VIJEST da se Zoran Mamić razvodi od ekonomistice Ane Šikić nakon samo dvije godine braka iznenadila je mnoge, a još više je iznenadila medijska objava da to čini zbog 20 godina mlađe manekenke Antice Filipović Grčić.

Iako se plavokosa 25-godišnjakinja godinama bavi manekenstvom, malo je onih kojima je jučer njihovo ime bilo otprve poznato.

Antica je rođena u Šibeniku, no posljednjih godina živi u Zagrebu gdje je magistrirala na jednom privatnom fakultetu. Prije četiri godine ušla je u izbor 25 najzgodnijih žena u regiji na natjecanju Gentleman's Choice, a jedna je od hrvatskih manekenki koje su snimale kampanju za skupocjeni izraelski brend vjenčanica Berta o kojima sanjaju brojne hrvatske mladenke.

Visoka 178 centimetara, godinama je uspješna manekenka agencije Midiken, no u nekoliko je navrata istaknula da joj je obrazovanje prioritet. Prošle je godine pak dobila posao u Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti, gdje je angažirana kao ispomoć HAKOM-ovim stručnjacima za informiranje oko organizacije kongresa, i to u vrijeme kad se glasnogovornici te državne agencije Petri Škof Mikulek onemogućavalo da se vrati na posao, navodno zbog smanjenja troškova.

"Ispada da stručnjacima za informiranje HAKOM-a treba ispomoć zbog koje je potrebno angažirati vanjske stručnjake. Otuda u cijeloj priči i Antica s početka priče", napisao je tada u priopćenju za medije Siniša Kuhar, tajnik Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika. 

Pročitajte više