Tko kaže da glumci nisu dobri (kao) nogometaši?

ZABAVE na snimanju telenovele koja trenutno drži za ekran prikovane bakice diljem Lijepe naše ne nedostaje, u to smo se uspjeli uvjeriti. Iako svi glumci angažirani na "Dolini sunca" svoj posao obavljaju besprijekorno profesionalno, redatelj Nikola Ivanada se u određenim scenama morao potruditi kako bi im objasnio da neke stvari moraju raditi - manje uspješno! Naime, zamišljena humanitarna utakmica koju su likovi po scenarističkom zadatku morali odraditi otkrila je da glumci toliko dobro igraju nogomet da su se neki već i zapitali nisu li promašili svoj životni poziv!

Glumci scenarij spremno mijenjali za nogometni dres

Među talentiranim "nogometašima" tako su se našli Robert Kurbaša, Ivan Herceg, Petar Cvirn, Zijad Gračić, Ozren Domiter, Zlatko Ožbolt, ali i Petar Ćiritović, koji se izdvojio kao blistavi primjer jer on, jednostavno,. nije mogao ne zabiti gol! "Glumci su toliko dobri u nogometu da je najveći problem na snimanju bio - ne zabiti gol, što nikako nije uspijevalo Petru Ćiritoviću pa se scena ponavljala nebrojeno puta", priča Ivanda, kojem ponavljanje scena nije zadalo posebne muke, kao ni glumcima, koji su travnjak i dresove spremno prigrlili.

"Inače igram nogomet u slobodno vrijeme, dapače, svaki slobodan trenutak koristim za nogomet, gledanje ili igranje. Nadam se da će se to i vidjeti u seriji. Ugodno me iznenadio i stariji dio glumačke ekipe – Ćiritović toliko dobro igra, da smo morali ponavljati scenu nebrojeno puta jer on nikako nije mogao promašiti gol", rekao nam je Ozren Domiter, a s njim se složio i stariji kolega Gračić, kojeg je Petar Ćiritović jako izmorio, iako nogomet voli i igra ga redovito: "Bilo bi puno lakše da nije bilo Petra Ćiritovića. Istina je da smo u godinama, ali Petar nas je toliko izmorio... Ja igram nogomet cijeli život i moram priznati da je bilo zanimljivo – spoj ugodnog i korisnog".

Ana Vilenica s nogometom "bolja nego repka"


Međutim, nisu dečki jedini u "Dolini" koji znaju ponešto o baratanju loptom; isti sport dobro kuži i Ana Vilenica, koja, osim što glumi u sapunici, s Montažstrojem priprema predstavu "Moje srce kuca za nju", u kojoj jedanaest glumica (među njima je i Ana Stunić) kroz svoje životne priča aktualizira popularne situacije iz hrvatske svakodnevice. " Dečki su ok, ali mislim da smo mi cure iz predstave 'Srce moje kuca za nju' u puno boljoj formi i imamo bolje akcije na terenu, ipak smo mi repka", smije se Vilenica.

Trokuti, intrige, svađe, ljubavi i ostala standardna oprema sapunica...

Za one koji još uvijek ne znaju, radnja serije "Dolina sunca" vrti se oko mlade udovice Eve Kralj koja nakon smrti supruga započinje novi život u izmišljenom Jablanovu. Iako se u slikoviti kraj zaljubila gotovo na prvi pogled, Eva će u svojoj novoj okolini doživjeti mnoga neugodna iznenađenja. Gradonačelnica Julija, koju glumi Bojana Gregorić Vejzović, a s kojom je Eva dijelila supruga, prva će mladoj pridošlici stati na žulj. Lavina događaja, zapleta i intriga pokrenut će se između svih stanovnika izmišljenog gradića, a neki će se, kako je to sapunicama i svojstveno, naći i u ljubavnom trokutu.

Svoje ljubavne, društvene i poslovne intrige naći će tu i mnogi drugi glumci koji se u seriji pojavljuju, a Ring Multimedija, koja je HTV-ov javni natječaj osvojila drugu godinu za redom, ima pune ruke posla kako bi ponovila ili nadmašila tajne prošlogodišnje uspješnice "Sve će biti dobro", koja je za male ekrane prikovala tisuće bakica i ostalih interesenata i tako si priskrbila dodatne epizode.

Pročitajte više