Tolkienova kuća prodana za 745 tisuća funti

KUĆA u kojoj je svojevremeno živio čuveni JRR Tolkien, pisac "Gospodara prstenova", prodana je za 745,000 funti, iako u njoj nema ni kuhinje ni centralnog grijanja.

Georgijanska kuća smještena u središtu Oxfordu, prodana je za 50,000 funti više od početne cijene, tvrdi glasnogovornica agencije za nekretnine koja je obavila prodaju.

Tolkien je u njoj živio sa svojom ženom Edith 1918., dok je radio u Muzeju umjetnosti i arheologije u oxfordu. Zanimanje za Tolkiena, njegov život i rad naglo je poraslo otkad je na filmsko platno u režiji Petera Jacksona prebačeno njegovo najznačajnije djelo, "Gospodar prstenova".

Lokalni list The Oxford Mail javlja kako je kupac još uvijek nepoznat, ali i da se radi o neoženjenom muškarcu u dobi od 20-30 godina, koji kuću misli potpuno preurediti kako bi ponovo omogućio normalan život u njoj. Procjenjuje se da će kupac u preuređivanje kuće uložiti više od 200,00 funti, a renovacija bi mogla potrajati više od godine dana.

Iako se bivša kuća slavnog pisca diči sa čak sedam spavaćih soba, u njoj ne postoji kuhinja, koja je svojevremeno porušena kako bi se kuća mogla uspješnije preurediti.

Pročitajte više