Tom Cruise nominiran za tri "Zlatne maline"

TOM CRUISE, jedan od najkomercijalnijih, ali i najdarovitijih glumaca u Hollywoodu, svoj status nikada nije uspio okruniti "Oscarom", iako mnogi kritičari smatraju da je zlatni kipić zaslužio za neke od svojih uloga.

Međutim, to ne znači da Cruise ne može dobiti neka druga priznanja, iako je malo vjerojatno da bi neka od njih primio s istim onim smiješkom kao Akademijinu nagradu. U tu kategoriju sasvim sigurno spadaju "Zlatne maline", parodija "Oscara" koja se dodjeljuje za najgora dostignuća na polju američke filmske umjetnosti.

Ove godine se Cruise može "pohvaliti" s čak tri nominacije - najgoru mušku ulogu u Spielbergovoj verziji "Rata svjetova", te najgoru metu tabloida, koje je zaradio, kako zbog upornog prikazivanja psihijatrije kao izvora sveg zla na svijetu, tako zbog melodramatičnog izražavanja ljubavi prema Katie Holmes.

Holmesova, pak, također može očekivati "Zlatnu malinu" zahvaljujući svojoj sporednoj ulozi u filmu "Batman: Početak".

U kategoriji najgoreg filma su nominirani komedija "Deuce Bigalow: europski žigolo", horor "Kuća voštanih figura", romantična komedija "Dirty Love", remake popularne TV-serije "Dukes of Hazard" i "Son of the Mask", nastavak popularne Careyeve komedije iz 1990-ih.

Uwe Boll, njemački režiser kvaliteta čijih filmova je postala legendom i predmetom brojnih teorija zavjere, dobio je nominaciju za najgoreg režisera, ali njegov "Alone in the Dark", na iznenađenje mnogih, nije ušao u uži krug najgorih prošlogodišnjih filmova.

Tara Reid, koja nastupa u tom filmu, je s druge strane, pak, dobila nominaciju za najgoru glavnu žensku ulogu.

Među ostalim imenima koja se mogu pohvaliti višestrukim nominacijama su Paris Hilton, Jessica Simpson te njena sestra Ashlee, dok kod muškaraca vode Rob Schneider zbog "Deuce Bigalowa" te Will Ferrel zbog "Oženih se vješticom".

No, u konkurenciji za najgoru glumicu, najvećim favoritom se smatra Jennifer Lopez zbog njene uloge u romantičnoj komediji "Za sve je kriva svekrva".

U muškoj kategoriji Cruise je također favorit, a ako dobije "Zlatnu malinu", to mu neće biti prvi put, jer ju je 1995. godine zbog "Intervjua s vampirom" dijelio s Bradom Pittom u kategoriji najgoreg filmskog para. Godine 1988. bio je već nominiran za svoju ulogu u drami "Koktel".

D.A.

Pročitajte više