Tomislav ispao na pitanju o Seinfeldu za 10.000 eura. Biste li vi znali odgovor?

Screenshot: HRT

Dvoje natjecatelja predstavilo se u ovotjednom izdanju kviza Tko želi biti milijunaš?. Dalibor Bilen odustao je na 13. pitanju i kući otišao sa 18.000 eura. Tomislav Kulić napustio je natjecanje s osvojenih 5000 eura. Nije prihvatio mišljenje publike koja je ponudila točan odgovor.

Dalibor: Odluka je, riskirat ću!

Zagrepčanin Dalibor Bilen, koji je u prošloj emisiji Milijunaša započeo svoj pohod na milijun, novo izdanje popularnog kviza otvorio je pitanjem za 5000 eura. Na raspolaganju su mu bili džoker "pitaj publiku" i džoker "zovi". Trebao je odgovoriti u kojem su francuskom romanu neki od likova upravitelj ubožnice, istražitelj, sudac i svećenik? Ponuđeni su odgovori u "Germinalu", u "Mučnini", u Combrayu" ili u "Strancu".

"Od ova četiri, čitao sam samo jedan, tako da znam da taj nije", rekao je Dalibor. Odgovorivši pod D - u "Strancu" prešao je drugi prag i osvojio 5000 eura.

Na 11. pitanju trebao je pokazati znanje o glazbi i reći koji je najveći hit s albuma "Harry's House" iz 2022: As Time Goes By, As It Was, As Tears Go By ili As Long As You Love Me? Pozvao je džokera koji je sa sigurnošću od 85% rekao da se radi o odgovoru B - As It Was. Prihvativši njegov savjet, osvojio je 10.000 eura.

Dalibor odustao na pitanju za 34.000 eura

Koju nimfu zapravo prikazuje zviježđe Velikog medvjeda? Amalteju, Dafne, Galateju ili Kalistu. Tako je glasilo 12. pitanje. Dalibor je zatražio publiku za pomoć. Njih 7% glasovalo je za odgovor Amalteju, 23%  za Dafne, 26% za Galateju i 44% za Kalistu. "Problem je u tome što sam se ja dvoumio između Galateje i Kaliste", rekao je Dalibor.

Ja ću povjerovati publici i odgovoriti D - Kalistu. Publika mu je osigurala iznos od 18.000 eura. "Vjerovali ste im, upravu ste", rekao je Tarik.

Za 34.000 eura upitan je čija je "hiža" u njegovu rodnom Hižakovcu: Matije Gupca, Stjepana Radića, Petra Zrinskog ili Franje Tahija? "Skroz sam zablokirao, nekoć sam znao gdje su ovi dečki rođeni, sad se jednostavno ne mogu sjetiti. Vuče me da je Matija Gubec. To bi bilo logično", rekao je Dalibor. Nije želio riskirati, odustao je i napustio natjecanje s osvojenih 18.000 eura. Točan odgovor je Matije Gupca.

Najbolji u igri "Najbrži prst" bio je Tomislav Kulić iz Zagreba. Ljekarnik, radi u jednom malom mjestu nadomak Zagreba. S lakoćom je prešao prvi prag, osvojivši tako 150 eura.  Nije znao odgovor na 10. pitanje za 5000 eura koje će po redu biti sljedeće Mediteranske igre, koje će se održati u talijanskom Tarantu... X., XX., XXX. ili XL.

Zatražio je džoker "pola-pola". Ostali su odgovori B - XX. i D - XL. Kao konačan odgovor ponudio je B - XX. i osvojio 5000 eura. "Prve su održane 1951., održavaju se u pravilu svake četiri godine i u Tarantu će se održati 2026.", rekao je Tarik.

Tomislav nije poslušao publiku

Što se Jerry Seinfeld pita u naslovu svoje knjige? Ponuđeni odgovori bili su: Je l' čemu ovo? Kud' sam kren'o? 'Ko će to kupit? ili Što ćemo sad? Pitanje je ovo za 10.000 eura.

Pozvao je džokera koji mu nije pomogao. Natjecatelj je zatražio mišljenje publike koja je dala 39% za A - Je l' čemu ovo?, 21% za B - Kud' sam kren'o?, 17% za C - 'Ko će to kupit? i 23% za D - Što ćemo sad? 

"Draga publiko, negdje u mom sjećanju u malom mozgu ipak bi bio neki drugi odgovor, sad sam malo prebirao i mislim da vas neću poslušati", rekao je Tomislav. Na kraju se ipak nije složio s mišljenjem publike i ponudio je odgovor B - Kud' sam kren'o? te otišao kući s 5000 eura.

Pročitajte više