Karamarka udarila nostalgija: "Oblačim Levisice, piva u ruci, svira li Azra?"

Foto: Facebook

TOMISLAV KARAMARKO, bivši šef HDZ-a, prisjetio se mladosti tijekom šetnje ispred zagrebačkog Studentskog centra. Na Facebooku se pohvalio fotografijom iz mladih dana te opisao kako je tad provodio dane i noći.

"Petak je, dvorište Studentskog centra… Ekipa je tu. Ubacio sam se u nove Levisice i šećem gužvom s malom pivom u ruci. Skoro svi smo na okupu, Šokre, Jankač, Raga, Mile Koka, a i škvadra sa faksa je nezaobilazna. Tu je i Gul. Dobacuje - pp (plati pivu)! Odmor za oči, djevojke u ljetnim haljinama, slučajni i namjerni, uporni pogledi. Koji upad u vikend… Zvučnici na prvom katu se zagrijavaju. Tko je večeras? Film, Azra, Haustor, Prljavci… Nebitno, svakako će biti dobro", započeo je nostalgični Karamarko.

Petak je, dvorište Studentskog centra… Ekipa je tu. Ubacio sam se u nove Levisice i šećem gužvom s malom pivom u ruci. Skoro svi smo na okupu, Šokre, Jankač, Raga, Mile Koka, a i škvadra sa faksa je nezaobilazna. Tu je i Gul. Dobacuje - pp (plati pivu)! Odmor za oči, djevojke u ljetnim haljinama, slučajni i namjerni, uporni pogledi. Koji upad u vikend… Zvučnici na prvom katu se zagrijavaju. Tko je večeras? Film, Azra, Haustor, Prljavci… Nebitno, svakako će biti dobro. Krećemo gore. Na vrhu stubišta redari i kartodrapci, Šafranićevi dečki. Ističe se jedan, visok, plav, uredno ošišan. Obraća mi se - “Hej ti čupavi s ekipom, upadajte! Ako ne bude sve ok, polomit ću vam bambuse.” Dakako, bio je to Dado, moj bratić vrlo osebujnog stila. Čarolija počinje, light show, zvučnici. Cure su u polumraku još zanimljivije i magnetski privlačnije. Uh, gdje me je to iskrcao vremeplov? Studentski dani, mladost, SC-kultno okupljalište generacije, new wave glazba koja nas je formatirala, Teatar &td, Ionesco i Pozdravi, Dragec zelen ko’ zelena trava… Ma to je samo dio priče. Bilo je to prije 40ak godina. Danas je petak i evo je opet, nostalgija. U dvorištu sam SC-a. Nikoga nema. Kažu da mladi u ovim vremenima popunjavaju neke druge prostore i da su im bubnjići drugačijih senzibiliteta. Moja mala Katarinčica fotkala me pred ulazom u SC. Jednog dana ispričat ću joj sve…

Objavljuje Tomislav Karamarko u Petak, 2. veljače 2024.

"Krećemo gore. Na vrhu stubišta redari i kartodrapci, Šafranićevi dečki. Ističe se jedan, visok, plav, uredno ošišan. Obraća mi se - 'Hej ti čupavi s ekipom, upadajte! Ako ne bude sve ok, polomit ću vam bambuse.' Dakako, bio je to Dado, moj bratić vrlo osebujnog stila. Čarolija počinje, light show, zvučnici. Cure su u polumraku još zanimljivije i magnetski privlačnije", naglasio je.

"Uh, gdje me je to iskrcao vremeplov? Studentski dani, mladost, SC-kultno okupljalište generacije, new wave glazba koja nas je formatirala, Teatar &td, Ionesco i Pozdravi, Dragec zelen ko’ zelena trava… Ma to je samo dio priče.

Bilo je to prije 40ak godina. Danas je petak i evo je opet, nostalgija. U dvorištu sam SC-a. Nikoga nema. Kažu da mladi u ovim vremenima popunjavaju neke druge prostore i da su im bubnjići drugačijih senzibiliteta. Moja mala Katarinčica fotkala me pred ulazom u SC. Jednog dana ispričat ću joj sve…", zaključio je.

Pročitajte više