Tomislav Marić ToMa oduševio kao glazbena diva i stigao do druge pobjede u TLZP-u

Foto: Press

U polufinalnoj emisiji zabavnog hit showa Tvoje lice zvuči poznato vidjeli smo osam fantastičnih nastupa koji su nedjeljnu večer ispunili pozitivnom energijom i zabavom, a doznali smo i imena četvero finalista. Prema ukupnom zbroju bodova iz svih emisija, titulama finalista okitili su se Alen Bičević, Tomislav Marić ToMa, Marija Kolb i Antonija Dora Pleško, koji će se u velikoj završnici za samo tjedan dana natjecati za pobjedu, dok će ostali kandidati izvesti duete.    

Polufinalnu emisiju u velikom stilu otvorio je Tomislav Marić ToMa, koji je nevjerojatnom transformacijom u Josipu Lisac oduševio žiri i upisao drugu pobjedu u osmoj sezoni. "Čim si počeo pjevati, ja sam se ježio do kraja pjesme", izjavio je Mario, a pohvalama se priključio i Goran, poručivši:

"Kad se pokušava imitirati osoba koja je toliko izražajna karakterno i glasovno, što je ustvari neodvojivo jer govorimo o jednoj od najvećih pjevačica s ovih prostora, vješto si izbjegao zamke u koje bi mnogi upali da se drže samo jednog dijela njezinog karaktera, boje glasa, pokreta… Sve što si izveo bilo je vrlo iskreno i decentno i ja ti na tome čestitam."

Kao jedan jedini kralj rock 'n' rolla Elvis Presley nastupio je Luciano Plazibat s energičnim hitom A Little Less Conversation. Iako je Mariji Kolb pripala transformacija u Cher, izvođačicu koju je Luciano najviše priželjkivao, njegov nastup u ulozi Elvisa užario je atmosferu u studiju i oduševio žiri.

"Ti si sjajan. U tebi je toliko života i ljubavi prema svemu što radiš. Večeras si ovo izveo fenomenalno, ali ono što je najbitnije - ti si naš kralj plesa", zaključila je Minea.

Antonija Šola se rasplakala na probama

Dirljivom izvedbom pjesme Dvije zvjezdice u ulozi Tajči žiri je u prošla vremena vratio Alen Bičević. "Ti si fenomenalan i postavio si ovaj show na novu razinu", poručila je Minea, dok je Enis dodao:

"Mene je isto vratilo u djetinjstvo jer smo tada slušali Tajči. Odsad ja ću slušati samo Alena Bičevića i nadam se da će ova mlada generacija djece koja dolazi slušati vas kandidate te da ćete tako vi obilježiti njihovo djetinjstvo kao što je Tajči naše."

U liku Jasmina Stavrosa s pjesmom Nemoj se udavati pozornicom je zavladala Antonija Šola za koju je ova uloga bila posebno emotivna zbog prijateljstva s preminulim pjevačem. Prisjećajući se njihove suradnje, na probama je Antonija pustila suzu, a za svoj nastup imala je samo jednu želju: "Želim da bude dostojanstveno, šarmantno i lijepo."

Sudeći po reakcijama žirija i publike, želja joj se ostvarila, a Mario je zaključio: "Moram reći da je jako teško i jako nezahvalno dobiti imitaciju našeg dragog prijatelja Jasmina Stavrosa koji, nažalost, više nije s nama. Skinula si njegove pokrete i maska ti je fantastična, apsolutno kao da gledam Jasmina. Znam da je tebi bila najteža i najzahtjevnija transformacija dosad zato što si s njim bila jako dobra. Vidim po tebi da ti nije lako, no ja sam siguran da te Jasmin gleda s nekog boljeg mjesta i da ima onaj svoj široki osmijeh na usnama. Bravo, Antonija!"

Antonia Dora Pleško priredila nastup za pamćenje

Nastup za pamćenje priredila je Antonia Dora Pleško, koja je u polufinalu izvela fantastičnu imitaciju legendarne Édith Piaf s pjesmom Non, je ne regrette rien. "Ti si nama donijela jednu legendu čija je, vjerujem, sva umjetnost proizašla iz njezine tuge, boli i stravično teškog života", rekao je Goran, dok je Mario dodao:

"Ovo je bilo paf! Inače, Édith je poznata po snažnom, emotivnom i izražajnom vokalu. Svaka njezina interpretacija bila je sirova i imala je veliki intenzitet, što je omogućavalo da publici prenese duboke i iskrene emocije, a ti si ih večeras uspjela prenijeti na nas. Bila si zaista maestralna u gotovo svakoj svojoj izvedbi, ali meni si večeras bila najbolja."

U cipele svjetska ikone Cher na jedan dan ušla je Marija Kolb, koja je žiriju i publici servirala megahit All or Nothing. "Marija je digla atmosferu bolje nego Cher. Napravila si ludilo i samim time si nas inspirirala da se ovako lijepo osjećamo. Svaka ti čast", poručio je Enis, dok se Minea prisjetila i vlastite transformacije u Cher u prvoj sezoni showa.

Mia Negovetić transformirala se u Meri Cetinić

S pjesmom Lastavica u Meri Cetinić transformirala se Mia Negovetić, a njezina izvedba također je sve u studiju laganim ritmovima vratila u prošlost. "Meri Cetinić ima slatkoću u glasu, a ti si ipak malo premlada za ovakve pjesme jer se tada nisi ni rodila. Ono što je zanimljivo je da je Mari Cetinić sama pisala ovu pjesmu, a ti si mi bila sjajna i iskoristit ću ovu priliku da našoj Meri pošaljem jednu veliku pusu", poručio je Mario.

Polufinalnu emisiju zatvorio je Faris Pinjo, koji se nakon žestokog Bon Jovija s poletnom i lepršavom pjesmom Vidi se iz aviona transformirao u mladu pjevačicu Domenicu. "Meni je ovo bilo izuzetno zabavno, duhovito i, kad povučem paralelu da smo u prošloj emisiji vidjeli tvoje rokersko srce, meni si sada bio fantastičan", poručio je Goran, dok je Minea zaključila da polufinalna emisija nije mogla zabavnije završiti.

Pročitajte više