Toše Proeski danas bi proslavio 40. rođendan: "Bila je čast živjeti u tvom vremenu"

Foto: Press

25. SIJEČNJA datum je kada se tisuće fanova širom regije prisjećaju neprežaljenog im Toše Proeskog.

Da je poživio, Toše bi danas slavio 40. rođendan.

No svi njegovi snovi, želje i nade tragično su prekinuti 2007. godine kada je izgubio život u teškoj prometnoj nesreći kod Nove Gradiške. 

Makedonski slavuj, kako su ga zvali, karijeru je započeo kada mu je bilo tek 10 godina fascinantnom izvedbom Ave Marije, a na studiju solo pjevanja postaje jedan od najboljih studenata. S 15 godina već je nastupao na festivalu Makfest, a nakon što je s Tonyjem Cetinskim 2004. godine snimio hit Lagala nas mala osvojio je i hrvatsku publiku. 

Tony se Toše prisjetio i na svom Facebook profilu.

"25.01. je dan kada si se rodio bratko moj. Bila je čast živjeti u tvojem vremenu i udisati isti zrak dragi naš Toše. Zauvijek tvoji", napisao je pjevač.

25.01. je dan kada si se rodio bratko moj. Bila je čast živjeti u tvojem vremenu i udisati isti zrak dragi naš Toše. Zauvijek tvoji.....❤️🙏🏻

Objavljuje Tony CetinskiPetak, 22. siječnja 2021.

S pjesmom Srce nije kamen osvojio je ljestvice radijskih postaja, u pripremi je potom bila i inozemna karijera.

Toše je imao i veliko srce te je bio uključen u brojne humanitarne aktivnosti, a kao ambasador UNICEF-a pomagao je djeci. Svojom skromnošću osvojio je srca svih koji su ga poznavali, ali i onih koji nisu.

"Ne želim da preda mnom skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome", Tošine su riječi koje se i danas pamte. 

Toše Proeski poginuo je 16. listopada 2007. godine na autocesti A3, na putu iz Skopja za Zagreb. Automobil koji je vozio Georgij Georgijevski udario je u teretno vozilo nakon što je vozač zaspao za volanom. Menadžerica Ljiljana Petrović, koja je lakše ozlijeđena, spavala je u trenutku nesreće baš kao i Toše, no glazbenik je preminuo na mjestu od ozljede kralježnice.

2019. godine je počela izgradnja njegove grobnice, a iz Kruševa, Tošinog rodnog mjesta, tvrde kako se uskoro završava dostojno mjesto na kojem će počivati.

Pročitajte više