Traži se nasljednica Ivane Ergić

Osim 18 djevojaka i isto toliko mladića koji prođu današnji casting (rezultati glasovanja bit će poznati večeras), u finalni izvor izravno ulaze i djevojke koje su pobijedile na regionalnim izborima diljem Hrvatske. Novitet ove godine je i taj da će se ponovno, nakon četverogodišnje stanke, birati i novi Mr Hrvatske. Posljednji je tu titulu, podsjećamo, ponio Mario Valentić 2003. godine.

Jedan od "noviteta" je i taj da će Miss Hrvatske kao već tradicionalni poklon na takvim izborima - automobil - dobiti u trajno vlasništvo. Nerijetko se, naime, događalo da Missice taj automobil, uz razne izlike organizatora, nisu dobivale na vrijeme, ili ga uopće ne bi dobile, čak i onda kada im je isti obećan kao poklon koji ima svoj rok trajanja - najčešće do godinu dana.

Da titula Miss Hrvatske nije "laskava" ni približno mjeri u kojoj je ista razvikana, pokazuje i  primjer Ivane Ergić, koja je prošle godine imala problema i u Varšavi, gdje se navodno uglavnom morala snalaziti sama. Osim toga, medijska popraćenost samog izbora za Miss Svijeta prošle godine bila je slaba u odnosu na ranije godine, budući da izravnog prijenosa događaja u Hrvatskoj - nije bilo. Ivana danas više ne želi previše komentirati svoja iskustva s izborom, a kada smo ju nedavno na jednom regionalnom izboru ljepote upitali što bi savjetovala novoj Miss Hrvatske, Ivana nam je odgovorila: "Radije bih joj to kazala u četiri oka".

A u četiri oka ovogodišnji izbor za Miss Hrvatske vodit će Sandra Bagarić i Mirko Fodor, dok će izabrana pobjednica ove godine na izbor za Miss Svijeta otputovati u Moskvu.

U žiriju koji je na današnjem castingu odlučivao o djevojkama i mladićima koji će se naći u finalu izbora za Miss i Mr Hrvatske osim direktorice Izbora za Miss i Mr Hrvatske Maje Šostar i organizatora Izbora Nenada Ninčevića, našli su se, između ostalih, i aktualna Miss Hrvatske Ivana Ergić, Ana Rucner i Vlado Kalember, radijski voditelj Trpimir Vicković, glumac Mario Mlinarić, bivša Miss Sporta Stefany Hohnjec i hrvatski boksač Stjepan Božić.

Fotografije s castinga možete pogledati u galeriji gore desno.

B.S.
Foto:Hrvoje Pilić

Pročitajte više