Tri pjesme svirale su na sprovodu Mislava Bage, jednu od njih je posebno volio

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Luka Šangulin/Index

POSLJEDNJI ispraćaj novinara i urednika Nove TV Mislava Bage održan je danas na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj. Mislava su ispratili brojni kolege, novinari raznih redakcija, obitelj, prijatelji i političari.

Na samom početku ispraćaja svirala je pjesma My Way Franka Sinatre, a nakon propovijedi mogla se čuti pjesma koju je Bago, kako su otkrili njegovi kolege s televizije, volio slušati i često ju je puštao u redakciji. Riječ je o pjesmi Sreća Gibonnija i Olivera Dragojevića.

Često ju je slušao u redakciji

Ta pjesma je puštena i na kraju jučerašnje komemoracije.

"Za kraj, ostavili smo pjesmu koja se često mogla čuti s njegovih zvučnika u redakciji. Dragi gosti, doviđenja. Mislave, zbogom", poručio je jučer Saša Kopljar koji je vodio komemoraciju. 

Na kraju sprovoda zasvirala je pjesma Olivera Dragojevića Trag u beskraju.

Ispraćaju su prisustvovali premijer Andrej Plenković, potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, predsjednik SDP-a Peđa Grbin, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Na sprovod došle Kolinda i Milanovićeva žena

Kolinda je s ružom stajala među okupljenima čekajući da izrazi sućut obitelji. Na sprovodu se pojavila i Sanja Musić Milanović

Od Mislava su se došli oprostiti i brojni kolege s Nove TV, među kojima i voditelji Dnevnika Saša Kopljar te Valentina Baus. Počast preminulom kolegi odali su i Branko Uvodić, Tončica Čeljuska, Maja Sever, Ana Brdarić Boljat, Tomislav Jelinčić, Zoran Šprajc te Andrija Jarak.

 

Okupljanje u Baginom omiljenom kafiću

Prijatelji i kolege Mislava Bage okupili su se u njegovom omiljenom kafiću u kvartu nakon posljednjeg ispraćaja.

U kafiću Program u Martićevoj ulici okupili su se kolege, ali i neki političari koji su bili na sprovodu, poput Kolinde Grabar-Kitarović. "Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada?" ispisano je na prozoru kafića Mislavu u čast. Citat je to J. F. Kennedyja.

Kolege se oprostili od Bage na komemoraciji

Jučer je u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa u Muzičkoj akademiji u Zagrebu održana komemoracija za Bagu, gdje su se oprostili njegovi kolege i prijatelji. Nazvali su ga institucijom hrvatskog novinarstva, novinarskim bardom, kraljem političke pozornice i majstorom televizijskog intervjua.

''Njegova beskompromisnost i čvrst stav za vrijeme intervjua često su bili u suprotnosti s njegovom nježnom i dobrohotnom osobnosti'', kazao je predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić.

"Novinarčina s velikim N"

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko kazao je kako se oprašta od iznimno talentiranog kolege, ali i bliskog prijatelja koji je dao velik doprinos hrvatskom novinarstvu, o čemu bi se moglo pričati danima i tjednima.

''Izniman čovjek, s 30 godina već je bio prava televizijska institucija i novinarski bard. Dugo će još proći vremena dok se pojavi netko približan Mislavu Bagi'', rekao je Zovko.

''Nije bilo popusta ni za koga. On je bio novinarčina s velikim N, jedan, jedinstveni Mislav Bago'', kazao je Zovko, zaključivši kako je Bago promijenio način televizijskog izvještavanja, utjecao na mlađe kolege i zadobio nevjerojatnu popularnost, ali pritom ostao ''skroman, dobra duša i prijatelj''.

Podsjećamo, novinar i voditelj Mislav Bago umro je u četvrtak 18. kolovoza, a pronađen je mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu. Bago je bio višestruko nagrađivani novinar, reporter i politički komentator. 

Pročitajte više