Trilogija GTA razočarala gejmere, pišu: Trebali bi se sramiti ovoga

Foto: Press

REMAKE čak tri starija naslova iz serijala GTA na tržištu se pojavio tek jučer, ali gomila igrača požalila se na niz propusta, od same kvalitete remastera pa sve do toga da igru nisu mogli igrati na PC-ju. 

Iako je bilo i pohvala na račun vizualnih poboljšanja na konzolama nove generacije i uvođenja modernih kontrola, velik dio igrača požalio se na nekoliko velikih problema. 

"Rockstar bi se trebao sramiti GTA Trilogyja", pišu ljutiti igrači na Redditu. Kritizirali su studio zbog načina na koji su igru promovirali jer u danima prije izlaska gotovo da se i nije pojavio video koji bi pokazao kako igra doista funkcionira, a ni kritičarima nije bilo dopušteno da prije izlaska pišu recenzije, što je uvijek loš znak. 

Naravno, mnogi su nailazili na grafičke probleme s modelima, svijetom i vremenskim prilikama unutar igre, ali i snimanjem pozicija. Očekivano, ti su problemi postali predmet sprdnje na društvenim mrežama. 

Kolekcija je pokupila gomilu kritika i na Nintendo Switchu, gdje je rezolucija ispod svih očekivanja te ima ponekad drastičan pad frameratea. 

Oni koji su kupili PC verziju igre jednostavno je nisu mogli pokrenuti jer je Rockstar Game Launcher bio izvan pogona, a to je i razlog zbog čega je igra povučena iz prodaje. Iako je Launcher s vremenom proradio, igra još uvijek nije vraćena u prodaju na online platformama. 

Osim toga, u remasteriranim igrama nedostaje više od 40 pjesama, ali i cheat-kodovi koji su funkcionirali u originalima. Iako je sve to donekle razumljivo (pogotovo dobivanje licenci za pjesme), mnogi se opravdano pitaju koliko su ovo konačne verzije ovih igara. A da stvar bude gora, Rockstar se prije izlaska trilogije pobrinuo da igrači ne mogu kupovati originalne tri igre. 

Pročitajte više