Tristotinjak osoba u Madridu prosvjedovalo protiv kraljevskog vjenčanja

TRISTOTINJAK je osoba u petak na glasovitom trgu Puerta Del Sol u središtu Madrida na kiši prosvjedovalo protiv subotnjeg kraljevskog vjenčanja između španjolskog prijestolonasljednika Felipea i bivše novinarke Letizie Ortiz.

Prosvjednici su u mirnom ozračju mahali republikanskim zastavama i izveli parodiju vjenčanja s lažnom mladenkom, uzvikujući slogane poput "Sutra će Španjolska biti republikanska" i "Privremeni rad za kraljevsku obitelj". Prosvjed koji je prošao bez izgreda, nadzirale su jake policijske snage.

U proglasu "Narodnog pokreta protiv kraljevskog vjenčanja" koji okuplja komuniste, feministkinje, zelene, antiglobaliste i republikance upozorava se na "rasipanje novca" i kaže da se "ono što bi trebalo biti građanski brak između dvoje građana prometnulo u grotesknu i jako skupu predstavu uzdizanja najnatražnijih vrijednosti".

Dok se održavao prosvjed, španjolski kralj Juan Carlos i kraljica Sofija dočekivali su 350 uglednih uzvanika na gala večeri u palači Prado nedaleko od Madrida koji će sudjelovati na vjenčanju prijestolonasljednika Felipea i Letizie Ortiz.


Pročitajte više