TuLesto by Novitec Rosso

KAKO bi jedan tuner najbolje mogao obilježiti svoj rođendan, u ovom slučaju dvadeseti, nego proizvodnjom jednog novog modela. Istina, u određenom dijelu temelji na na već postojećem Ferrariju, no navodno je iztjuniran iz temelja.

Poznati njemački tuner Novitec Rosso je specijaliziran za Ferrarijeve modele (i ostale modele Fiat koncerna) te je na tržištu prisutan već skoro dvadeset godina. Svojim dosadašnjim radom si je priskrbio imidž beskompromisnog tunera koji unaprijedi gotovo svaki dio automobila. Dakako mislimo na dizajn, tehnička te vozna svojstva.

Svoj dvadeseti rođendan Novitec Rosso namjerava obilježiti proizvodnjom vrlo ograničene serije, navodno svega 11 primjeraka, modela TuLesto. Riječ je o automobilu koji je još uvijek u razvoju, točnije u njegovim završnim fazama, te koji dizajnom uvelike podsjeća na Ferrari F430. Ipak u Novitecu tvrde kako se radi o automobilu koji je razvijen iz temelja, a objavili su i nekoliko konačnih tehničkih podataka.

Krenimo od motora. Naime, ovog će sportaša pokretati središnji 4,4-litreni V8 s dva kompresora, snage 788 KS (580 kW) i maksimalnog okretnog momenta od 727 Nm.

TuLesto će težiti svega 1.260 kg te imati odlična aerodinamična svojstva, a očekuje se ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde i najveća brzina od barem 350 km/h. Motor će biti uparen sa 6-stupanjskim poluautomatskim mjenjačem s ručicama iza upravljača.

Dodajmo još kako je za dizajn zaslužan dizajnerski studio Luca Serafini Stile iz Modene, a dimenzije iznose 462 x 204 x 122 cm. Prilikom izrade korišteni su laki materijali, poglavito aluminij.

Spomenutih bi 11 primjeraka prvenstveno trebalo biti ponuđeno najvjernijim Novitecovim kupcima.

Pročitajte više