Turneja u brojkama: Madonna sa sobom nosi 200 spužvica za puder

MISLILI ste da su Madonni zahtjevi upućeni organizatorima koncerta u Budvi bili pretjerani? U slatkom iščekivanju prvog u nizu koncerata Madonnine promotivne "Sticky & Sweet" turneje, koja započinje ove subote spektakularnim koncertom u britanskom Cardiffu, Madonnini publicisti javnosti su ustupili  tehničke podatke turneje - i prilično su impresivni! Sama Madonna već je u Cardiffu i sve osobno nadgleda, jer ova turneja obećava puno više nego što je ikoja slična dosad ponudila - osim impresivnih brojki i podataka koji običnom obožavatelju nisu na prvi pogled očiti ili relevantni (a slijede ispod teksta), "Sticky & Sweet" fanovima garantira dva sata spektakularnog showa u kojem će se hitovi nizati jedan za drugim, potpomognuti sa šesnaest plesača, dvanaest članova benda, osam promjena kostima te milijun dolara vrijednih Swarovski kristala koji svojim sjajem neće oslijepiti samo najotpornije.

Turneja kao hommage cjelokupnoj karijeri

Koncert je podijeljen u četiri sastavna dijela - prvi, naziva "Pimp", svojevrsni je hommage dvadesetim godinama prošloga stoljeća kombiniran s modernim gangsterskim svodničkim izgledom tipičnim za Ameriku, u kojem se Madonna na sceni pojavljuje u Givenchyjevom kostimu, naravno, krojenim samo za ovu priliku. Nakon "Pimpa" slijedi "Old School", gdje će Madonna prezentirati plesove koji su vladali scenom osamdesetih godina prošlog stoljeća, doba kada je Madonna stekla svjetsku slavu, a uključuje i elemente začetka rapa. Treći dio zove se "Gypsy" i posvećen je Madonninom hiti "La Isla Bonita" te uključuje, kako mu i ime govori, elemente romske glazbe i instrumente iz pripadajuće kulture, te "Rave", moderni dio, koji obećava vruću, usijanu i sportsku atmosferu.

U brojkama, to izgleda otprilike ovako:

3500 odjevnih predmeta
653 sata pokusa s bendom

200 trokutastih spužvica za nanošenje pudera
100 pari štitnika za koljena
12 prijenosnih trampolina za vježbanje
69 gitara
10 velikih kovčega s medicinskim potrepštinama
10 gitara koje Madonna nosi stalno sa sobom
16 kuhara
9 garderobijera
30 stilista
3 romska svirača s pripadajućim akustičnim izvornim instrumentima
4 velika zamrzivača samo za kockice leda
4 Yves Saint Laurent ruža koja bi trebala biti dostatna za cijelu turneju

Tom Ford, Stella McCartney, Yves Saint Laurent, Moschino, Roberto Cavali...

Madonna će na svakom od ukupno 46 koncerata ponuditi četiri vizualna rješenja, od kojih svaki predstavlja po jednu fazu njezine bogate karijere. Izgled domine, s kojim će Madonna otvarati svoje koncerte, osmislila je modna kuća Givenchy, točnije, njihov dizajner Riccardo Tisci. Za kreaciju koja podsjeća na Madonnine glazbene i stilske početke pobrinuo se Jeremy Scotts, a u priču je uključio i printeve Keitha Haringa, Madonninog prijatelja i poznatog umjetnika koji je prije 18 godina izgubio bitku protiv AIDS-a. Od zvučnih dizajnerskih imena tu su još Tom Ford, koji se pobrinuo za izgled članova benda, Stella McCartney sa svojim prepoznatljivim čizmama, Moschino s naočalama te brojne druge dizajnerske zvijezde, poput Yves Saint Laurenta i Roberta Cavallija.

V.V.

Pročitajte više