TV u 2010.

Caprica - o spin-off-u (prequel-u) popularne SF serije "Battlestar Galactica" pričalo se mnogo, a još se više očekuje. Pilot je od strane kritike prihvaćen uglavnom pozitivno, a producenti tvrde da će "Caprica" ovog puta ciljati i na žensku publiku koja je "Galacticu" najčešće zaobilazila u širokom luku. Sve u svemu, gledatelji će konačan sud moći donijeti 22. siječnja kada serija s emitiranjem i započinje.

Human Target - redatelj Simon West (Con-Air, Tomb Raider) stoji iza prilično nabrijane adaptacije istoimenog stripa DC Comicsa o Christopheru Chanceu, kombinaciji privatnog istražitelja i tjelohranitelja koji svoje klijente oponaša ne bi li na taj način otkrio i uklonio prijetnju. Ovo je drugi pokušaj ekranizacije predloška, a gledanost će odlučiti o sudbini serije koja bi za sad trebala imati 13 epizoda.

Past Life - novi projekt FOX-a najprije bi se mogao dopasti ljubiteljima izuzetno popularnog "Fringea", a radnja prati dvoje detektiva koji pokušavaju utvrditi utječu li prošli životi na sadašnje postupke njihovih klijenata. Kod ovakvih serija sve je moguće pa ne bi iznenadilo da se ugasi već nakon nekoliko epizoda.

24 (Osma sezona) - jednu od najuspješnijih akcijskih serija ne treba posebno najavljivati. Dovoljno je reći da je Jack Bauer ponovno upleten u planove terorista koji ovog puta pokušavaju izvršiti atentat na predsjednika izmišljenog Kamistana - Omara Hassana. Osma sezona pokazat će je li ovaj koncept potpuno izlizan i je li došlo vrijeme za umirovljenje.

Damages - krajem siječnja počinje treća sezona jedne od vjerojatno najboljih triler serija koje se bave životima pravnika, a o kvaliteti govore i četiri osvojena Emmya i vrhunska glumačka postava (Glenn Close, Rose Byrne, Ted Danson, William Hurt). Kritičari vrlo često ističu seriju kao jednu od najbolje napisanih.

Day One - 2012. pokazala je da interes za filmovima katastrofe ne jenjava, a "Day One" još je jedna priča o skupini ljudi koji pokušavaju preživjeti nakon što nedefinirana katastrofa pogodi njihov grad. NBC polaže velike nade u seriju koja će upasti u termin koji je donedavno pripadao "Herojima".

Parenthood - jedan od najbolje ocijenjenih filmova Rona Howarda (Da Vincijev Kod, Frost/Nixon) doživjet će drugi pokušaj televizijske adaptacije, a ovog puta u glavnoj će se ulozi pojaviti Lauren Graham (Gilomoreice). Riječ je o komičnoj drami koja prati dogodovštine brojne obitelji, a produkciju serije od početka prati cijeli niz problema.

Spartacus: Blood And Sand - očito potaknuti uspjehom filmova kao što su "300" i "Gladijator", autori novog serijala preuzeli su vizualni identitet uzora i odlučili snimiti seriju koju najavljuju kao "nešto najbrutalnije što smo mogli vidjeti na malim ekranima", a govori se i o eksplicitnim scenama seksa koje očito prodaju i zadaju muke dežurnim cenzorima.

Game Of Thrones - HBO se vremenom dokazao kao gotovo nepogrješiv kada je riječ o televizijskim projektima, a "Game of Thrones" ovog puta cilja na ljubitelje popularne trilogije "Gospodar prstenova" s tim da seriju u šali opisuju kao "Sopranose u svijetu J.R.R. Tolkiena". Režiju je preuzeo Tom McCarthy ("Up", "The Visitor"), a u glavnoj se ulozi pojavljuje Sean Bean. 

Lost - Posljednja sezona - bez obzira na stav, svi će odahnuti. Neki zbog toga jer su s nestrpljenjem očekivali nastavak omiljene im serije, a neki zbog toga jer smatraju da je vrijeme da se ova razvučena priča napokon privede kraju. Šesta, i navodno posljednja sezona, s emitiranjem će započeti početkom veljače, a napokon bi trebali dobiti i odgovor na sva pitanja.

Pročitajte više