U filmu o Plavom orkestru glumit će Stipe Mesić i Severina

DA JE ovo vrijeme recesije i svjetske krize zaista uzelo maha dokazuju i potezi mnogobrojnih glazbenika i glumaca koji su se odlučili zaraditi još pokoju kunu više jer kruha od "stare slave" više nema, a gaže i predstave sve su slabije organizirane i posječene. Naime, sarajevski bend koji je žario i palio novovalnim '80-ima također je pao pod trend objavljivanja autobiografija, kao što to danas rade gotovo sve zvijezde, nebitno je li ta osoba ima tek 30 godina ili 80 godina.

"Sastali smo se s ljudima koji su bili na visokim i odgovornim funkcijama u vrijeme naše najveće slave"

Plavi orkestar nije se odlučio izdati knjigu o sebi već su shvatiti da je snimanje filma idealan način kako publici prenijeti "tko su i što su oni zapravo". U filmu o popularnom sarajevskom bendu, kojeg režira Pjer Žalica, pojavit će se brojne poznate osobe iz svih društvenih sfera. Pa će se tako na filmu naći i Rade Šerbedžija, naš predsjednik Stjepan Mesić, ali i bivši predsjednik susjedne nam Slovenije - Milan Kučan.

Kako navodi sarajevski list "Dnevni avaz", reditelj Pjer Žalica i Saša Lošić Loša, frontmen "Plavog orkestra", nedavno su boravili u Ljubljani i Zagrebu gdje su za potrebe dokumentarnog dijela filma intervjuirali Mesića, Kučana i Šerbedžiju.

"Sastali smo se s ljudima koji su bili na visokim i odgovornim funkcijama u vrijeme naše najveće slave. Bilo je zanimljivo čuti odgovore Mesića i Kučana na naša pitanja koja su bila više osobnog karaktera.

Što se tiče Šerbedžije, to je moj stari prijatelj i nas dvojica smo se više prisjećali starih vremena", rekao je Loša za Dnevni avaz. "Milan Kučan je rekao da jako voli našu pjesmu 'Bolje biti pijan nego star', a Mesić da mu je drago jer je Plavi orkestar spojio tradiciju i neke zapadne trendove u muzici", nadodao je Loša.

Budžet za film je iznosi 500 tisuća eura

Snimanje filma najavljeno je u veljači na konferenciji za novinare koja je održana u sarajevskoj Prvoj gimnaziji gdje je grupa i osnovana, a Loša je tada ispričao kako je namjera filmske ekipe da ovim ostvarenjem ispriča priču o "jednoj epohi, neredu i redu koju ne možemo naći u knjigama". Film koji će se snimati u nekoliko europskih država i Kanadi, trebalo bi biti završen do kraja kolovoza, a ukupan budžet iznosit će 500 tisuća eura. Producenti su najavili da će se u filmu pojaviti i Goran Bregović, Bajaga, kao i naša Severina i mnogi drugi. 

S.C.
Foto: Index

Pročitajte više